Acasă Stiri Audi a lansat producția unui combustibil revoluționar creat numai din apă și aer

Audi a lansat producția unui combustibil revoluționar creat numai din apă și aer

0

Audi se pare că a pornit producția acestui incredibil combustibil sintetic de tip diesel făcut numai din apă, dioxid de carbon (CO2) și hidrogen. In parteneriat cu compania germană Sunfire (una din primele 100 de companii producătoare de energie verde din lume), cei de la Audi se pare că au dat lovitura.

După o fază inițială de cercetări, la o fabrică din Dresda în urmă cu câteva zile s-a început producția propriu zisă a acestui combustibil sintetic care necesită numai două materii prime, apă și CO2. Chiar dacă în prezent CO2-ul e furnizat de o instalație de biogaz, o parte a acestuia e preluat și din aerul ambiental.

Acest combustibil este produs în mai multe etape, inițial apa este încălzită până la producerea vaporilor, ai căror compuși hidrogenul și oxigenul sunt despărțiți. Ulterior hidrogenul reacționează cu dioxidul de carbon în interiorul unor reactoare, la o presiune și temperatură ridicată. Produsul rezultat este un lichid cunoscut sub denumirea de albastru brut, similar țițeiului brut care în urma rafinării va da noul combustibil e-diesel.

Testele efectuate de Audi până la această oră au arătat că noul e-diesel poate fi combinat cu clasicul combustibil diesel fosil dar poate fi utilizat și singur, ca orice combustibil în sine. Foarte entuziasmată, Joanna Wanka, Ministrul Federal al Educației și Cercetării din Germania a declarat că descoperirea acestui combustibil este un mare succes, posibilitatea utilizării acestuia pe scară largă va fi benefică pentru protecția mediului înconjurător și utilizarea rațională a resurselor tot mai puține existente la această oră.

Pentru a demonstra oportunitatea folosirii zilnice a acestui combustibil, Wanka a încărcat rezervorul propriei mașini cu primii cinci litri de e-diesel produs la fabrica din Dresda care are o capacitate limitată de producție, în lunile următoare nefiind capabilă să depășească 3000 de litri. Extinderea producției acestui combustibil la scară largă, pentru toate mașinile cu motoare diesel e o chestiune de perspectivă, ținând cont că numai în Statele Unite sunt consumate anual circa 622 de miliarde de litri de combustibil.

Oricum, compania Audi se arată optimistă în ceea ce privește viitorul noului combustibil e-diesel, în special datorită alternativei ce se prefigurează în dauna autovehiculelor electrice. Reiner Mangold, șeful departamentului dezvoltării produselor sustenabile a precizat că Audi este în curs de promovare a unui alt combustibil pe bază de CO2, ce va permite o autonomie pe distanțe lungi a autovehiculelor, practic fără nici un impact de poluare asupra mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.