Acasă Stiri Doi curajoşi zboară deasupra Dubai-ului conectaţi la jetpack-uri

Doi curajoşi zboară deasupra Dubai-ului conectaţi la jetpack-uri

0

Probabil că numele de Yves Rossy şi Vince Reffet nu vă sună prea cunoscute, dar există o şansă considerabilă ca ei să-şi fi făcut deja apariţiile în câmpul nostru vizual fără să ştim. Ei sunt printre singurii oameni care deţin jetpack-uri funcţionale şi le folosesc ca atare, acestea fiind device-uri de care cu siguranţă am auzit cu toţii cel puţin din producţiile SF hollywood-iene.

Rossy şi Reffet tocmai şi-au lansat un clip video filmat la calitatea 4K de către un avion de urmărire şi un aparat denumit GoPros ataşat de jetpack-urile celor doi curajoşi, în care putem savura mai mult de 11 minute din călătoria lor extravagantă de deasupra Dubai-ului:

Unul din cele mai măreţe vise pe care le-a avut umanitatea a fost deplasarea imperturbabilă şi cât mai rapidă prin atmosferă, iar această dorinţă considerată până acum doar aproximativ o sută de ani ca fiind o simplă utopie, este transpusă acum cât mai mult în realitate datorită tehnologiei actuale.

Zburând cu viteza de 120 mile/h, Yves Rossy şi Vince Reffet pot fi admiraţi în timp ce pornesc în distracţia lor de deasupra deşertului unde se întrec în diverse cascadorii, urmând să inspecteze şi cerul insulelor Palm şi să treacă razant pe lângă cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa. Iar dacă nu sunteţi impresionaţi de calitatea videoclipului în varianta random pe care o oferă Youtube-ul, vă recomand în mod imperativ să optaţi pentru cea HD, iar dacă doriţi să experimentaţi senzaţia ca şi cum v-aţi afla în mijlocul derulării acţiunii prezentate, calitatea maximă de 4K vă stă la dispoziţie.

Yves Rossy este inventatorul jetpack-ul, fiind un pilot elveţian în vârstă de 55 de ani. El mai are la activ experienţe similare precum cea trăită cot la cot cu Reffet. Rossy a publicat până acum şi alte materiale video în care îşi utiliza jetpack-ul în timp ce efectua manevre în aer deasupra Muntelui Fuji sau Marelui Canion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.