Acasă Stiri Dronele celor de la Amazon te pot găsi oriunde

Dronele celor de la Amazon te pot găsi oriunde

1

Nici măcar nu vom fi nevoiţi să ne deplasăm până la uşă pentru primirea unui colet dacă planul celor de la Amazon privind livrarea prin intermediul dronelor se va pune în aplicare şi dacă, bineînţeles, vom apela la serviciile companiei.

Noi detalii s-au publicat în cazul a ceea ce probabil va însemna principala şi singura metodă de livrare a coletelor, în viitorul apropiat: livrarea prin drone. Giganta companie americană de comerţ online Amazon şi-a publicat noile planuri prin intermediul unui oficiu de brevete din SUA.

Livrarea prin UAV-uri (Unmanned Aerial Vehicle) va fi una foarte eficientă întrucât destinatarul va putea fi găsit oriunde, nu doar la locuinţa sa. Dronele se vor folosi de smartphone-ul destinatarului pentru a-l localiza precum vor fi capabile şi să comunice unele cu altele pentru a stabili dacă condiţiile meteo şi cele de trafic aerian sunt favorabile sau nu.

Dacă destinatarul nu e dispus să ridice un colet la intrarea într-un club de noapte, de exemplu, el are opţiunea de a comunica dronei doleanţa sa iar device-ul va lăsa coletul respectiv la locuinţa sau la locul de muncă al persoanei în cauză. Mai mult decât atât, dacă destinatarul se răzgândeşte în timpul desfăşurării expedierii nu va fi nicio problemă pentru că UAV-urile au capacitatea de a-şi actualiza rutele în timp real.

Autoritatea Federală de Aviaţie din SUA a fost reticentă până acum privind aprobarea comercializării tehnologiei livrării de colete prin drone, aprobându-se doar efectuarea de teste în luna martie pe teritoriul SUA, cu limita de altitudine maximă la care pot zbura dronele fiind de 122 de metri.

Există însă speranţe bine întemeiate cum că putem spera ca situaţia să se schimbe în favoarea noii tehnologii de livrare: aceeaşi autoritate federală a anunţat în această săptămână că mai devreme sau mai târziu vor fi puse în funcţiune drone noi, în parteneriat cu CNN. De asemenea se plănuieşte testarea de drone comerciale care pot zbura dincolo de câmpul vizual al celor care le operează, cu scopul inspectării liniilor de cale ferată.

https://www.youtube.com/watch?v=lNU5GdDb4Yw

1 COMENTARIU

  1. […] Poșta Elvețiană a început de ceva timp testarea celei mai moderne metode de livrare a coletelor, adică prin drone controlate de la sol. Conceptul nu este unul nou, întrucât și compania de comerț online Amazon și-a anunțat intențiile clare de a-și livra coletele prin drone și a și supus testării planul său pe teritoriul SUA în urmă cu câteva luni, după cum am scris într-un articol anterior, pe care îl puteți vedea dând click aici. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.