Microsoft a creat o metodă de a rula Windows 10 pe device-urile Android

0
723

Gigantul producător de software a făcut deja primul pas cu telefonul Xiaomi Mi 4. Utlilizatorii acestuia vor putea instala Windows 10 peste vechiul sistem de operare, acesta din urmă fiind eventual șters.

Odată cu anunțul  despre lansarea din vară a Windows 10, Microsoft a mai dezvăluit de asemenea informații despre parteneriatul cu producătorul chinez de telefoane mobile Xiaomi.  Posesorii de Xiaomi Mi 4, un smartphone pe Android, vor putea instala și testa Windows 10 pentru a trimite feedback celor de la Microsoft.

Dacă vă întrebați cum este posibil să instalezi Windows pe un device Android, răspunsul stă într-o memorie ROM personalizată.  Aceste tipuri de memorie ROM (read-only memory) sunt folosite de regulă pentru a înlocuii un sistem de operare cu unul personalizat. În cazul de față Windows 10 îi va lua locul complet Androidului pe orice device unde această tehnologie este disponibilă.

Microsoft a confirmat că ultilizatorii de Xiaomi Mi4 vor putea folosi Windows 10 pe telefoanele lor. De asemenea ei au declarat că parteneriatul cu Xiaomi va fi unul foarte util deoarece va produce un feedback mult mai eficient și direct, totul cu scopul de a îmbunătății experiența ultilizatorilor din China. Cei de la Microsoft au afirmat că sunt încântați de faptul că Xiaomi și-a exprimat dorința de a utiliza Windows 10.

Până în prezent  programul este adresat doar chinezilor posesori de Xiaomi. Probabil Microsoft nu dorește încă să extindă această tehnologie pentru alte țări sau companii. Cu toate acestea ei și-au exprimat dorința de a familiariza în viitor cât mai multe brand-uri  cu ea.

Windows 10 va fi lansat în vara anului acesta în 190 de țări și 111 limbi.  Va fi un upgrade gratuit în primul an pentru orice utilizator de Windows 7 sau Windows 8.1. Noul sistem de operare a fost proiectat să ruleze pe telefoane mobile, tablete respectiv PC-uri și pentru a oferii o experiență mult mai plăcută pentru toate device-urile.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.