Acasă Stiri Hackerii au atacat forumurile Unreal Engine

Hackerii au atacat forumurile Unreal Engine

0

Oficiali ai companiei Epic Games au raportat un nou atac cibernetic de proporții, prin care s-au obținut parolele, username-urile, adresele de email și datele de naștere ale multor utilizatori care frecventează forumurile oficiale Unreal Engine. Mai exact, atacul s-a manifestat asupra topicurilor dedicate jocurilor Gears of War, UDK, Infinity Blade, Bulletstorm și altele, iar cele ce au scăpat de pericolul cibernetic au fost rubricile în care se dezbăteau subiecte legate de cel mai nou Unreal Tournament, Unreal Engine 4 și Fortnite.

Drept urmare, compania care patronează site-ul, adică Epic Games, a oprit pentru o perioadă nedeterminată forumurile atacate și a trimis e-mail-uri tuturor utilizatorilor în care le-a recomandat să-și schimbe de urgență parolele de pe alte conturi în cazul în care acestea sunt identice cu cea avută pe forumurile Unreal Engine.

Un alt aspect îngrijorător este faptul că deși Epic Games a anunțat de curând atacul hackerilor, nu a oferit vreun soi de informații privind când anume s-a petrecut fapta infractorilor cibernetici. Nu se știe nici ce persoană sau organizație este responsabilă cu atacul asupra forumurilor, dar știm că problemele cauzate sunt destul de marcante, întrucât comunitatea Unreal Engine are foarte mulți utilizatori și subiecte grupate atât pe categorii cât și pe toate continentele planetei. Dacă aveți cont pe forumul Unreal Engine și nu prea vă pasă de el pentru că oricum ați postat puțin și parola folosită nu se găsește și pe alte conturi, trebuie să fiți precauți privind viitoarele e-mail-uri pe care le veți primi, pentru că puteți fi victima unor atacuri de tip phishing.

Compania Epic Games poate fi trecută acum pe lunga listă a victimelor hackerilor care au în comun dezvoltarea jocurilor video. Câteva exemple relevante ar fi colapsul rețelei de Playstation a celor de la Sony din urmă cu câțiva ani, sau faptele unui adolescent hacker din grupul Lizard Squad prin care a cauzat prejudicii unor jucători ai celebrului League Of Legends, după cum descriam într-un articol anterior, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.