Acasă Stiri Populația din Cuba își construiește propriul Internet privat

Populația din Cuba își construiește propriul Internet privat

0
Populația din Cuba își construiește propriul Internet privat

Cuba este o țară în care este un lux să fii Online, foarte puțini oameni își permit acest lucru, iar cei care își permit sunt foarte puțini și foarte răspândiți. Pe unii cubanezi SNet îi ajută să umple acest gol între utilzatori. Rețea este una hand-made, din punct de vedere tehnic ilegală și nu este conectată la World Wide Web. Cu toate acestea, oamenii se conectează la aceasta pentru a comunica unul cu celălalt, pentru a împărtășii informații cu alții sau pentru a juca jocuri online.

Pentru că guvernul cubanez nu oferă prea multe posibilități oamenilor să se conecteze la Internet, locuitoriii din Havana și din alte părți ale țării au conectat mii de computere pentru a crea o rețea informatică numită „Street Net” de unde vine și prescurtarea de „SNet”.

Rețeaua este în totalitate construită din echipamente disponibile oricui în comerț. PC-urile sunt conectate între ele fie prin antene Wi-Fi sau prin conexiuni prin cablu Ethernet care ulterior sunt agățate de stâlpii străzilor sau aruncate peste acoperișurile caselor. Surprinzător, rețeaua este folosită în prezent de peste 7000 de utilizatori.

Este nevoie de doar 200 de dolari pentru a crea un nod în rețea, banii reprezentând costurile unui grup de PC-uri, antenele și cablurile necesare. Din punct de vedere tehnic, SNet este considerat de autorități ilegal deoarece echipamentele Wi-Fi utilizate au nevoie de licență din partea Ministerului de Comunicații pentru a funcționa. Cu toate acestea, se pare că autoritățile sunt tolerante atât timp cât nu sunt încălcate legi mai grave. Administratorii voluntari de rețea se asigură 24/24 de ore că utilizatorii nu trimit materiale pornografice, dezvoltă discuții pe teme politice, ba chiar unii dintre ei conectează rețeaua la World Wide Web.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.