Acasă Stiri Propietarul Rockstar Games dă în judecată BBC pentru documentarul despre franciza GTA

Propietarul Rockstar Games dă în judecată BBC pentru documentarul despre franciza GTA

0

Anunțul făcut de BBC despre proiectul unui documentar gen dramă despre Rockstar Games și franciza GTA (Grand Theft Auto) a entuziasmat milioanele de fani ai acestui celebru joc video.

Nimeni nu a bănuit în acel moment de maximă audiență faptul că dezvoltatorii jocului nu-și dăduseră acordul privind realizarea acestui documentar.

 

Potrivit unui raport IGN (Imagine Games Network), Rockstar Games a intentat un proces de încălcare a drepturilor mărcii înregistrate împotriva societății de televiziune BBC, prin intermediul companiei în a cărei proprietate se află, Take-Two Interactive.

Intr-o declarație anterioară, reprezentanții companiei au menționat că Rockstar Games nu a avut nici o legătură cu proiectul BBC, ci chiar a încercat de mai multe ori să rezolve problema cu BBC pe cale amiabilă.

Docudrama, dacă îi putem spune astfel, se bazează atât pe istoria francizei GTA cât și a Rockstar Games, de la înființarea acesteia în anul 1998 în New York City.

Atunci, cinci prieteni pasionați de producerea jocurilor video au creat marca Rockstar Games. Se cuvine să amintim numele lor: Sam Houser, Terry Donovan, Gary Foreman, Jamie King și Dan Houser.

Revenind la proiectul BBC, acesta se dorește a fi parte a inițiativei ”Make It Digital” de a spori interesul oamenilor pentru domeniul digital. Show-ul va purta titlul ”Game Changer” și va avea ca principală sursă de informații cartea lui David Kushner ”Jacked: The Outlaw Story of Grand Theft Auto”, a cărei cronică a relevat o redare mai puțin exactă a persoanelor și evenimentelor celor 17 ani ai dezvoltării GTA.

2

Filmările docudramei ”Game Changer” au debutat luna trecută, în rolurile principale fiind distribuiți actorul Daniel Radcliffe (cunoscut din seria Harry Potter) în rolul lui Sam Houser și actorul Bill Paxton ( din serialul TV Texas Rising) în rolul lui Jack Thompson, un fost avocat ce a militat împotriva dezvoltării jocului GTA.

4

Intr-o declarație pentru Polygon, purtătorul de cuvânt al proprietarului Take-Two Interactive a subliniat că scopul lor este de a se asigura că mărcile lor comerciale înregistrate nu sunt utilizate abuziv de BBC, în descrierea neoficială a pretinselor evenimente legate de Rockstar Games.

El a continuat spunând că sunt obligați să-și protejeze proprietatea intelectuală proprie dar din nefericire, în situația respectivă fiind necesar litigiul. Deocamdată BBC a refuzat orice comentariu cu privire la acest diferend.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.