Acasă Stiri Se plănuieşte primul transplant de cap din istorie

Se plănuieşte primul transplant de cap din istorie

0

Ceea ce a părut mereu un scenariu pur fantezist va deveni realitate în viitorul apropiat, ne asigură doctorul italian Sergio Canavero: el a declarat la sfârşitul lunii februarie a acestui an că va realiza primul transplant de cap din istorie! Pentru acest ambiţios plan va avea nevoie însa de ajutor enorm: finanţare de peste 10 milioane de euro şi cunoştinţele medicale a nu mai puţin de 150 de medici chirurgi care vor participa la operaţie.

A fost găsită şi o persoană care e dispusă să se supună transplantului: un cetăţean rus în vârstă de 30 de ani pe nume Valery Spiridonov, căruia nu i-a fost teamă să se ofere voluntar pentru transplantul de cap care va dura 36 de ore.

Preşedintele Asociaţiei Americane a Chirurgilor Neurologi, medicul Hunt Batjer avertizează că un transplant de cap constituie o intervenţie chirurgicală foarte periculoasă chiar dacă va fi realizată şi pacienţii implicaţi vor rămâne în viaţă. El ne asigură că „există lucruri mai rele decât moartea”, făcând referire la faptul că nu se poate anticipa cum va reacţiona individul cu un corp aproape total schimbat, deoarece acest lucru presupune conexiuni noi cu substanţe străine pe care creierul va trebui să le accepte cu psihicul pacientului.

Capul conţine encefalul sau colocvial vorbind, creierul. Acesta este principala componentă a SNC-ului (Sistemului Nervos Central) pentru că se ocupă cu generarea de răspunsuri şi prelucrarea informaţiei venită de la receptorii tactili, vizuali, de durere, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.