Acasă Stiri Un milionar rus ridică inteligența artificială la următorul nivel

Un milionar rus ridică inteligența artificială la următorul nivel

0

In ciuda milioanelor sale de euro, afaceristul rus Nikolay Gurianov se plictisise de viața sa în lumea afacerilor imobiliare și a dezvoltatorilor de proprietăți din Moscova. După două accidente de motocicletă, milionarul rus de 47 de ani s-a decis că e timpul unei duble schimbări, descoperirea unei noi afaceri și trecerea pasiunii sale pentru motoare de la două la patru roți.

După ce a întrebat un specialist în marketing care ar fi cea mai interesantă și profitabilă afacere posibilă, în afara afacerilor cu petrol, armament, diamante, droguri sau sclavie, Gurianov a pornit afacerea sa în domeniul IT, înlocuind în același timp motocicleta preferată cu un Aston Martin. Inițial a creat Braintree, un program de optimizare a bazelor de date care s-a dovedit util pentru multe firme rusești dar nu l-a încântat pe milionarul rus, în ciuda profitului realizat.

Așa că Gurianov a schimbat tactica și s-a focusat exclusiv în zona inteligenței artificiale (AI), unde a găsit cu adevărat provocarea dorită, atât pentru intelect cât și pentru portofel. Inteligența artificială este de două tipuri, slabă (Weak AI) așa cum este cea întâlnită în cazul telefoanelor inteligente și puternică (Strong AI), tipul de inteligență care se apropie de cea umană. După experimentul cu Braintree, milionarul rus a cheltuit 20 de milioane de lire sterline pe cercetări în domeniul inteligenței artificiale puternice (Strong AI).

Exilat ca și alți milionari ruși în cartierul Chelsea al Londrei, Nikolay Gurianov susține că ”suntem înaintea celorlalți concurenți” în ceea ce privește cercetările din domeniul Strong AI. El a declarat că în ciuda previziunilor pesimiste ale specialiștilor din domeniul AI, în curând el va lansa ”neuro-net” o reproducere mai deșteată și mai rapidă a creierului uman. Botezat ”Sunny”, acest proiect îndrăzneț va crea noi cunoștințe într-un mod mai eficient decât o fac oamenii.

Potrivit visului milionarului rus, acesta dorește un robot care să-i spele tricoul și să-i repare Aston Martin-ul. El este convins că Strong AI va deschide ușa către o nouă eră, acest tip de inteligență artificială fiind capabilă, printre altele, să descopere noi alternative de energie regenerabilă, precum cea obținută prin divizarea moleculei de apă. ”Suntem aproape de momentul în care lumea se va schimba brusc, într-o singură zi” ar fi declarat milionarul rus. Dar oare lumea este pregătită pentru asta ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.