Acasă Stiri Va rămâne Windows 10 ultimul sistem de operare al Microsoft ?

Va rămâne Windows 10 ultimul sistem de operare al Microsoft ?

0

Așa cum am recepționat recentele informații prezentate la conferința Build, schimbarea radicală a strategiei Microsoft privind implementarea noului sistem de operare Windows 10 pare a fi extrem de bine pusă la punct.

Gratuitatea trecerii la noul Windows 10 (valabilă pentru primul an) de la orice alt sistem de operare Windows anterior, indiferent dacă utilizatorul posedă sau nu licență, face destul de credibilă speranța celor de la Microsoft de a avea peste 3 ani noul Windows 10 instalat pe un miliard de dispozitive.

Renunțarea la obișnuitele venituri obținute în urma comercializării de licențe în dauna atragerii unui număr cât mai mare de clienți, dovedește un plan pe termen lung bine definit, profiturile consistente fiind realizate după o perioadă mai mare de timp.

Deja după anunțarea denumirii de Windows 10 a noului sistem de operare după ultima versiune Windows 8, în care Microsoft ”sărea” peste cifra 9 (cifră cu ghinion pentru superstițioșii din Japonia) a arătat clar intențiile acestora de a pune accent pe atragerea clienților din zona asiatică, recunoscuți atât pentru numărul considerabil cât și prin pasiunea lor pentru tehnologie.

In cursul evenimentului Ignite desfășurat acum câteva zile, Jerry Nixon, unul din purtătorii de cuvânt de la Microsoft a declarat că Windows 10 va fi ultima versiune a sistemelor de operare Windows, orice apariție a altei versiuni ulterioare fiind exclusă.

Capacitatea noului Windows 10 de a rula fără probleme pe orice tip de dispozitive, PC-uri, smartphone-uri, tablete, hibrizi, parțial chiar și pe Xbox One, coroborată cu structurarea componentelor sistemului de operare în aplicații individuale (așa cum se poate observa în versiunile Windows 10 Technical Preview lansate) va face posibilă realizarea de actualizări sau modernizări separate pentru fiecare componentă în parte, acțiuni ce nu vor afecta bunul mers al celorlalte.

Acest gen de dezvoltare printr-un upgrade permanent a fost adoptat și de către compania Apple, precum și de unii din dezvoltatorii distribuțiilor Linux, implementarea noilor tehnologii făcându-se mult mai facil.

Noul Windows 10 ce va fi lansat în cursul lunii viitoare va suferi prima actualizare în cursul anului viitor, aceasta purtând denumirea Redstone și se pare că va pune capăt denumirilor de tip Windows 10.1 sau 10.2 cât de curând, chiar și numărul versiunii OS-ului va deveni nesemnificativ, acesta rămânând pur și simplu Windows.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.