3 metode prin care sporim performanţa unui PC

0
891

Un calculator performant obţine rezultate excelente în toate domeniile. Starea de spirit pe care o oferă un proiect corect construit intr-un timp scurt este inegalabilă. Ce se întâmplă însă în momentul în care scumpul şi dragul nostru „prieten”, îmbătrâneşte? Este frustrant să întâmpini dificultăţi de acest fel după câteva luni de utilizare sau mai degrabă câţiva ani. Cândva era distractiv să jucăm Counter Strike în reţea, să depozităm poze peste poze, să avem deschise 3 motoare de căutare diferite însă când se uzează şi crapă orice program nu mai este deloc amuzant.

A venit timpul să facem schimbări majore care nu dăunează buzunarului. Avem nevoie de o productivitate mai mare şi mult mai multă viteză. Din fericire, există metode ieftine,uşoare şi rapide prin care putem spori performanţa calculatorului.

Una dintre aceste metode este să adăugăm memorie RAM. Pare banal şi irelevant pentru că vorbim de spaţiul de stocare nu? Gândiţi-vă cum vă simţiţi şi cum reacţionaţi când aveţi o mulţime de informaţii dintr-un anumit domeniu? Nu trebuie să „scormoniţi” prea adânc ca să oferiţi răspunsuri întrebărilor adresate.

Recomand utilizarea programului Crucial.com’s pentru a afla ce tip de memorie RAM poţi folosi şi câte plăcuţe sunt necesare. Este disponibil şi un material video cu modul de instalare.

A doua variantă presupune ştergerea fişierelor vechi şi inutile. Pentru cei care folosesc Windows pot utiliza faimosul  CCleaner. Acest program înlătură materialul nefolositor din calculator lăsându-l „clean”. Pentru cei ce folosesc OS X recomand programul Daisy Disk. Este interactiv şi la sfârşit poţi decide ce fişiere sunt inutile.

Metoda cu numărul 3! Calculatorul nostru poate ajunge „la performanţa uluitoare” de a rezolva un task foarte simplu în intervalul în care servim cafeaua. Aici este partea în care itemele de bază consumă resurse preţioase. Pentru cei ce operează cu sistemul Windows problema este rezolvată prin punerea în aplicare a primului pas menţionat, utilizând CCleaner.

În cazul în care suntem users MAC trebuie să accesăm „System Preferences” urmat de „Accounts or Users & Groups” (titlul variază în funcţie de versiunea OS X). Butonul pe care îl căutaţi este „Login items”. Apăsaţi click şi va apărea o lista cu aplicaţiile recent instalate. Înlăturaţi ce consideraţi nefolositor şi lipsit de importanţă.

Sunt multe alte moduri prin care sporim performanţa unui PC. Dacă aveţi idei mult mai practice, secţiunea de comment vă stă la dispoziţie.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.