5 viitoare jocuri indie pentru PC peste care nu poți trece cu vederea

0
744

Puteți să vă distrați și fără să achiziționați un joc triple- A. Jocurile indie pot fi la fel de interesante, o parte din cele apărute în 2014, reușind chiar să creeze dependență în rândul gamerilor. Din această categorie fac parte unele producții 2D- Shovel Knight, Nidhogg și Towerfall: Ascension și 3D – Cities: Skylines, Lichdom: Battlemage și Goat Simulator.
În 2015 (și nu numai), studiourile indie se înghesuie să scoată jocuri care arată parcă mai bine ca oricând. Cele menționate în lista de mai jos sunt dezvoltate în Unity game engine, platformă utilizată în general de studiouri mici, cu mult mai puține resurse la dispoziție decât Rockstars sau EA. Au în schimb o grafică destul de bună, chiar dacă au fost realizate cu un buget redus iar un ochi neavizat n-ar putea observa diferențele.

1. Firewatch

firewatch-650-80

„Stai, ești deja acolo? Nu ești în turn?” întreabă vocea îngrijorată a supervisor-ului printr-un walkie-talkie, „atunci, cine este?”.  Schimbul misterios de replici dă tonul noului joc de aventură, Firewatch, dezvoltat de echipa studioului Campo Santo, din Brazilia. Jucătorii vor intra în pielea unui personaj pe nume Henry, poziționat într-un turn de observație.

Scos apoi din turnul său, într-o lume vibrantă și luminoasă, Henry (implicit gamerul) are misiunea de a explora pustietatea Wyomingului, în scopul de a investiga fenomene ciudate și a preveni în același timp incendiile forestiere.

Nu se cunosc foarte multe detalii despre Firewatch dar plotul original, dialogul spiritual și stilul Team Fortress 2 vor capta cu siguranță atenția gamerilor.

2. Cuphead

cuphead-650-80

Inspirat din desenele animate ale anilor 1930, Cuphead este o punte între jocurile video și artă. Văzând imaginile din gameplay pentru prima dată, nu poți să nu te întrebi „ Este posibil așa ceva?”. Jocul se dovedește a fi o realizare rară pentru un studio indie, în lumina superproducțiilor existente, fără limită de buget.

Dezvoltat de MDHR, din Canada, standardul Cuphead run-and-gun este ridicat nu numai prin stilul său distinctiv de artă dar și prin luptele colosale pe care le puteți purta împotriva „Șefilor”, întruchipând visul unui fan Disney.

 

3. Pollen

pollen-650-80

Pollen este un joc de explorare spațială, care a fost optimizat pentru Oculus Rift. O experiență RV care-ți merge la inimă, cu un ritm lent, impus deliberat, ce pune accentul pe căutarea indiciilor și citirea materialelor din mediul de joc.

Aveți posibilitatea de a interacționa cu majoritatea obiectelor existente în joc, acestea putând fi ridicate și studiate. De exemplu, folosind un aparat de fotografiat puteți face poze, care vor fi redate drept imagini Polaroid, fizice, pe care le puteți privi, aduna sau depozita. Într-un alt decor, există jocuri arcade încorporate în pereții navei și ecrane de cinema uriașe, care redau prin intermediul unor role, povestea întunecată a navei pustii.

Jocul este incredibil de captivant, încă din momentul în care vă puneți casca. Dacă Pollen se dovedește a fi la fel de distractiv, finlandezii de la MindField Games ar putea spune că au dat lovitura.

4. P.A.M.E.L.A

pamela-650-80 (1)

Dacă ați putea băga și amesteca într-un blender Mirrors Edge, Mass Effect și Bioshock, cam ăsta ar fi rezultatul: P.A.M.E.L.A.. Un joc horror, first person, a cărui acțiune se desfășoară în misteriorul tărâm Eden, o lume colorată (cu o grafică incredibilă), locuită de „ceva” ce pândește după fiecare colț și încearcă să vă omoare la fiecare pas. Pentru a rămâne în viață, în special noaptea, este crucial să vă upgradați sistemul de arme biologice.

5. Rust

rust-650-80

Ei bine, Rust nu este din punct de vedere tehnic un nou joc indie, varianta beta fiind disponibilă de aproape doi ani dar a fost modificat drastic. Toate particularitățile personajelor, inclusiv degetele, sunt diferite, atribuite random prin intermediul unui generator de înfățișare al caracterelor. În totalitate bazat pe supraviețuire, Rust oferă o gamă largă de moduri în care puteți muri. Va trebui să urmăriți frecvent starea de sănătate a caracterului, numărul de calorii, nivelul de radiații, care par nimicuri în comparație cu un topor în față, aruncat de un alt împătimit al jocului și toate acestea doar pentru a rămâne în viață, în pustietate. Gândiți-vă la Day- Z dar fără zombi.

 

 

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.