7 jocuri cu o stare de spirit Zen

0
693

journey-10-970x0

Ai avut o zi lunga. Alarma ta nu se opreste si va grabiti sa ajungeti la locul de munca. Pentru a face lucrurile si mai rele, ajungi la autobuz si chiar atunci pleaca, asa ca trebuie sa astepti inca 15 minute pentru urmatorul. Apoi varsati cafeua pe camasa, chiar inainte de o intalnire cu un client. Ca sa pui varf la toate astea, se pare ca ai trimis accidental  catre mama ta, mesajul, care trebuie sa ajunga la o alta persoana importanta. Dar o sa fie bine, pentru ca indata ce ajungi acasa, dai drumu la un joc cu care te vei linisti, iti vei izola problemele cat mai departe de tine. Pentru mine, acel joc Zen este Two Dots deoarece contine  ilustratii placute, aparent smulse din paginile unei carti pentru copii. Dar exista si alte, la fel de fermecatoare si calmante jocuri video acolo. Daca aveti nevoie de un medicament pentru stres, avem o lista de jocuri doar pentru tine.

Journey

In Journey, esti un omulet imbracat in pelerina,care rataceste prin desert. Singurul mod in care poti comunica  cu alte personaje este printr-un semnal sonor muzical. Cat timp explorezi ruinele de nisip, esarfa, pe care o porti, ocazional, se va incarca cu energie, care te va face sa plutesti si zbori. Jocul are o grafica uimitoare, care iti insufla un sentiment de curiozitate, in timp ce te plimbi prin lume. Acest joc este produs de Thatgamecompany si se poate juca pe PS3 si PS4.

https://www.youtube.com/watch?v=_mF8KkDiIdk

Hokokum

In Hokokum, vei controla o creatura in forma de sarpe numit „Long Mover” (care, da, arata destul de mult cu un spermatozoid foarte lung) si obiectivul tau este sa ratacesti prin diferite lumi abstracte, descopering lucruri noi si interesante pe tot parcursul drumului. Nu exista nicio limita de timp sau scor, doar incerci sa explorezi cat de mult poti si sa declansezi puncte interesante. Acest joc este dezvoltat de Honeyslug si este disponibil pe PS3, PS4 si PS Vita.

Monument Valley

Monument Valley este un joc, pe care M.C. Escher l-ar iubi. In acest joc, esti o printesa fara chip, in incercarea de a gasi iesirea si usile deschise intr-o variatate de structuri, care iti intuneca mintea, unde treptele pot merge in sus, in jos sau chiar in lateral. Este un joc de puzzle frumos conceput, care insufla un sentiment de liniste in timp ce iti provoaca creierul sa gandeasca cu susul in jos. Acest joc este dezvoltat de Ustwogames si este disponibil pe: Amazon Fire OS, Android, iOS, Windows Phone.

Threes

Threes arata ca o plictisitoare copie dupa Sudoku, dar e departe de a fi una. Pare destul de simplu la prima vedere, doar muti niste patratele in niste spatii ca sa creezi multiplii de trei. Scopul tau  este de a face cat mai multe miscari poti si in timp ce spatiile sunt umplute, devine din ce in ce mai greu. De asemenea, cativa dintre multiplii mai mari sunt personificati de numere „monstru”. Care, in combinatie cu culori pastelate si melodii ritmate, face Threes un joc surprinzator de meditativ. Acest joc a fost creeat de Sirvo si lansat pe: Amazon Fire OS, Android, iOS, Windows Phone, Xbox One.

TwoDots

TwoDots este creat de Playdots Inc. si este bazat pe o simpla conectare de puncte. Premisa de baza este aceasta : Conectati un anumit numar de puncte de o anumita culoare intr-un anumit numar de miscari si veti castiga. Dar, cum progresati, trebui sa scufundati ancore, sa opriti flacari si sa conectati retele electrice. Sloganul TwoDots este „Fiecare zi este o aventura”, si o face surprizator de bine pentru un joc de mobile.

Proteus

Daca v-ati intrebat vreodata cum ar suna lumea daca fiecare lucru viu ar avea propria sa semnatura muzicala, atunci Proteus este jocul ideal pentru tine. Nu exista obiective specifice in acest joc, tot ce faci este sa te plimbi si de a descoperi noi sunete. Interesant, aspectul este diferit de fiecare data cand joci, avand un scenariu randat intr-un stil pixelat. Gameplay-ul este linistit si senin, cu o coloana sonora care se schimba in functie de locul in care va aflati. A fost creeat de Ed Key si David Kanaga, iar platformele disponibile sunt: Linux, Mac, Windows, PS3, PS Vita.

Flower

Nu exista niciun joc mai pasnic decat Flower. Vei juca in rolul vantului, care sufla petalele de flori . Daca zbori aproape de alte flori, ti se vor alatura alte petale. Nu mai e nevoie sa te opresti sa mirosi florile in realitate, cand te poti juca un joc ca asta, cae te ajuta sa realizezi aceeasi stare de spirit.

https://www.youtube.com/watch?v=nJam5Auwj1E

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.