Acer anunţă Aspire Switch 10 şi 10E

0
845

Acer este unul dintre cei mai renumiţi producătorii pe piaţa tabletelor ce pot fi convertite în laptopuri prin simpla ataşare a unei tastaturi fizice. De această dată, Acer introduce în seria tabletelor Switch două modele atractive cu ecrane IPS şi autonomie ridicată. Desi, ţara noastră nu a beneficiat intens de acest brand, sperăm să asistăm la o explozie uriaşă de cumpărători români, după perioada imediat următoare lansării acestei noi game de convertibile.

În cadrul unui eveniment din New York, compania Acer a prezentat cele două tablete convertibile de 10 inch adresate unui public diversificat. Din fericire, producătorul nu s-a rezumat decât la aceste două versiuni şi a transmis apariţia unui model cu diagonala de 11 inch. Detaliile privind ultima variantă, cea cu dimensiuni mari, vor fi făcute publice ulterior.

Acer Aspire Switch 10 – convertibil premium

Această versiune rulează pe sistemul de operare Windows 8.1. şi aduce cu sine pachetul Office Microsoft Office 365 Personal cu o valabilitate de un an. Se prezintă ca fiind cel mai atractiv model din noua serie Acer, cu un design încântător şi cu un aspect premium distinct pe partea din spate.

acer-switch-10-6

Acer Aspire Switch beneficiază de un ecran IPS cu o diagonală de 10,1 inch şi o rezoluţie Full HD de 1920×1200 pixeli. Suprafaţa tabletei este protejată cu Gorilla Glass 3.

Platforma hardware este constituită dintr-un chipset Intel Atom, al cărui model este încă nedezvăluit, plus o grafică Intel HD. Lista de specificaţii prezintă 2 GB RAM şi o memorie internă de 32 sau 64 GB. Acer Aspire Switch include porturi micoHDMI, microUSB 2.o şi USB 2.o.

acer-switch-10-1

De altfel, tableta de tip chicklet include taste bine spaţiate şi un touchpad ce suportă 6 gesturi distincte. Ea poate fi conectată la un docking station ce cuprinde tastatură şi un hard-disk opţional de până la un 1 TB. Acumulatorul de 22 Whr asigură o autonomie a bateriei de maximum 7 ore şi cântăreşte doar 595 de grame, în schimb, în format laptop ajunge la 1,18 kilograme.

Acer Aspire Switch 10 va fi lansat în decursul lunii iunie şi va costa aproximativ 450 de euro.

Acer Aspire Switch 10E – convertibil

Acer-Aspire-Switch-10E-7

Din punct de vedere al preţului acest model este mult mai accesibil şi este dedicat cumpărătorilor în căutare de convertibile cu autonomie cât mai ridicată. Vine dotat cu un ecran IPS de 10 inch având o rezoluţie de 1280×800 pixeli şi nu renunţă la protecţia Gorilla Glass 3.

Similar lui Switch 10, platforma hardware integrează un chipset Intel Atom cu grafică Intel HD. Un adaos impus de modelul Switch 1oE este reprezentat de diversitatea opţiunilor în funcţie de memoria RAM : 1 GB RAM sau 2 GB RAM. Însă, în cazul acestui model, putem alege între varianta cu 32 GB sau cea cu 64 GB de memorie internă.

Acer-Aspire-Switch-10E-4

Autonomia bateriei constituie un avantaj deoarece Switch 10 E dispune de un acumulator Li-Ion de 30 Whr şi poate fi utilizat aproximativ 12 ore. Ceea ce are în comun cu modelul prezentat anterior este gama de porturi şi sistemul de prindere al display-ului de tastatura ataşată.

Acer Aspire Switch 10E va fi disponibil începând cu luna mai şi va avea un preţ recomandat de producător de 300 EUR. Compania va dezvălui curând Acer Aspire Switch 11, versiunea cu diagonala de 11 inch, împreună cu întreaga listă de specificaţii şi preţul necesar achiziţionării.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.