Ai găsit un iPhone pierdut? Ce faci? Siri te poate ajuta să-l returnezi proprietarului

0
1158

Deși pare greu de crezut, în România tot mai mulți oameni care găsesc telefoane pierdute aleg să le returneze proprietarilor dacă pot. Asta este un lucru bun, înseamnă că evoluăm ca societate modernă în secolul XXI. Dar ce faci când vrei să fi bunul samaritean dar nu poți găsi prioprietarul telefonului pentru a i-l returna? Ei bine, noi ne-am gândit să-ți venim în ajutor pentru asta.

Să presupunem că ești la o plimbare prin parc într-o Duminică însorită și te decizi să te relaxezi pe o bancă dar, surpriză! Pe bancă pe care vroiai să te așezi găsești un telefon. La prima inspecție afli că este un iPhone. Ce faci? În cazul în care dorești să-l returnezi trebuie să afli mai întâi cine este proprietarul, adresa acestuia, sau orice alte date de contact. Poți afla asta foarte simplu întrebând Siri în engleză astfel: „Who does this phone belong to?” ceea ce înseamnă : „Cui îi aparține acest telefon?”. Ca răspuns, se va afișa o carte de vizită virtuală cu toate datele de contact ale proprietarului și vei putea lua legătura cu acesta. după care, poate chiar să ieșiți la o bere sau cafea împreună.

Însă spiritul civic nu trebuie să existe doar la persoanele care găsesc telefoanele ci și la proprietarii acestora. Dacă vrei ca iPhone-ul sau orice alt telefon să fie returnat în cazul în care îl pierzi, va trebui să completezi preventiv secțiunea „Eu” sau „Me” cu datele tale de contact, un al doilea număr de telefon sau o adresă de e-mail și eventual o poză portret cu tine. S-a dovedit științific faptul că un obiect de valoare pierdut, cum ar fi portofelul sau telefonul, are mult mai multe șanse de returnare dacă are o scurtă descriere despre proprietar. Primul motiv este, evident, acela că descrierea oferă celui care a găsit obiectul șansa de a putea lua legătura cu proprietarul. Al doilea motiv este efectul psihologic. Acel obiect va fi personificat, mai ales dacă există și o poză cu proprietarul, lucru care uneori descurajează unele persoane să-și însușească obiectul.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.