Aplicația de live-streaming Periscope este lansată pe Android

0
601

Aplicația de live-streaming a celor de la Twitter, denumită Periscope, și-a făcut apariția încă din luna martie a acestui an pe iphone-uri, iar de câteva zile ea poate fi accesată și de pe smartphone-urile cu Android.

Periscope s-a extins la doar câteva zile după ce rivala Meerkat a obținut o finanțare de 12 milioane de dolari din partea Greylock Partners, una din cele mai vechi și mai de renume firme din Venture Capital. Meerkat a reușind astfel să devină foarte populară pe Twitter, fiind folosită în special de către jurnaliști. Între timp, Periscope a reușit să surclaseze aplicația Meerkat, dovadă fiind pozițiile celor două ocupate în App Store-ul celor de la Apple.

Deocamdată posesorii de smartphone-uri cu Android optează mai mult pentru Meerkat când vine vorba de streaming-ul video live, mai ales că această aplicație se adaptează rapid cu conturile de Twitter.

Luând în considerare agitația mediatică ce se petrece odată cu extinderea aplicației Periscope și faptul că versiunea sa pentru Android este superioară calitativ celei pentru iphone, este interesant de văzut dacă acest serviciu va devansa Meerkat-ul și pe device-urile cu Android.

Versiunea pentru Android a aplicației Periscope dispune de caracteristici bonus, una dintre ele fiind posibilitatea de revenire la difuzarea unui video atunci când ați fost nevoit să vă folosiți smartphone-ul pentru altceva, gen să răspundeți la un mesaj urgent sau la un apel. De asemenea, versiunea pentru Android este îmbunătățită prin posibilitatea utilizatorului de a controla mai bine notificările, opțiune ce lipsea cu desăvârșire pe aplicația Periscope de la începuturile sale.

Pentru a putea beneficia de aplicația Periscope pe Android este necesar în primul rând să aveți instalat KitKat cel puțin în versiunea 4.4. Apoi, serviciul Periscope poate fi procurat din Google Play, însă pentru moment doar o anumită parte din deținătorii de smartphone-uri cu Android pot testa aplicația.

Twitter a achiziționat drepturile pentru aplicația Periscope în schimbul sumei de 100 milioane de dolari.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.