Apple confirmă că tatuajele afectează funcționalitatea Watch-ului

0
756

Apple a confirmat recent că tatuajele pot afecta buna funcționalitate a Apple Watch-ului. Compania a declarat că schimbările temporare sau permanente ale pielii precum tatuajele, au un impact negativ asupra senzorului responsabil cu monitorizarea bătăilor inimii. Cerneala, modelul și saturația unor tatuaje blochează lumina senzorului, drept urmare acesta nu mai este capabil să efectueze analize precise.

Printre alți factori enumerați de Apple care ar putea influența ceasul se mai numără și perfuziile sau cantitatea de sânge care trece prin piele. De asemenea, exercițiile fizice efectuate în temperaturi scăzute afectează capacitatea device-ului de a citi bătăile inimii, la fel și mișcările neregulate ale mâinii efectuate atunci când boxezi sau joci tenis de exemplu. Pe de altă parte, mișcările ritmice precum alergatul sau mersul pe bicicletă dau rezultate mai precise.

Răspunsul celor de la Apple a venit după ce la începutul acestei săptămâni, câțiva posesori de Apple Watch s-au plâns în legătură cu această problemă pe diferite rețele de socializare gen Twitter sau Reddit. Potrivit Apple, problema este cauzată de modul în care funcționează ceasul. Acesta proiectează în mod constat raze infraroșii și verzi asupra pielii, razele sunt mai apoi absorbite și reflectate de către sânge. În timp ce inima bate, cantitatea de sânge din încheietură este mai mare, însă între bătăi aceasta scade. Prin cronometrarea acestor timpi, smartwatch-ul este capabil să calculeze bătăile inimii.

Se pare că tatuajele formate din culori solide, în special roșu, absorb razele verzi emise de senzor. Tatuajele negre absorb atât razele verzi cât și cele infraroșii. Ceasul nu pare să întâmpine probleme însă dacă utilizatorul are o piele mai închisă la culoare. De asemenea, cicatricile și abraziunile pielii nu au nici un impact negativ asupra senzorului deoarece acestea sunt translucente și permit pătrunderea luminii.

Dacă și tu întâmpini această problemă, Apple recomandă conectarea prin Bluetooth a ceasului la un aparat extern de monitorizare a bătăilor inimii.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.