Asociația Americanムde Aeronauticムși Spațiu lansează o nouă galerie de imagini

0
720

 

Cele mai uimitoare imagini ale universului( galaxia noastră, sistemul solar, planete, etc.) provin de la Asociația Americanムde Aeronauticムși Spațiu (NASA). Acum, vizualizarea acestor imagini minunate este mai ușoară ca oricând.
În parteneriat cu Luna Imaging, NASA a lansat o nouă galerie de imagini online, care ne permite să explorăm cam tot ce ține de misiunea Apollo și programul Space Shuttle, acoperind astfel 70 de colecții de imagini, aparținând Agenției Spațiale (mai mult de 100,000 de fotografii uluitoare din spațiu), cum ar fi fotografii provenind de la telescopul Hubble, sonda spațială Cassini-Huygens și de la centrul de cercetare și dezvoltare de sub egida NASA, Jet Propulsion Laboratory(JPL), patronat de Institutul California.
Confruntarea cu o astfel de „comoara” poate fi puțin copleșitoare. Pentru a veni în sprijinul vizitatorilor, pe prima pagină a galeriei se regăsesc indicații privind albumele care pot fi vizionate, cum ar fi planete, robotică NASA, programul Space Shuttle, Centrul de Cercetare Ames, precum și alte curiozități din întreaga colecție.
Căƒutarea de imagini este foarte simplă și fără erori. Galeria nu prezintă probleme în a pune la dispoziție rezultatele corespunzătoare, în urma căutărilor efectuate.

Când faceți clic pe o imagine, va apărea o versiune mai mare a acesteia, iar în partea stângƒă se vor regăsi titlul imaginii, o explicație și alte detalii despre fotografie. Fiecare imagine include, de asemenea un link, dând posibilitatea doritorilor să achiziționeze și o versiune pentru printare. Acesta poate fi motivul pentru care imaginile pot fi downloadate gratis, doar la o rezoluție de 1536 pixeli.

Singura critică care ar putea fi adusă noii platforme, ar fi aceea că prima paginムa colecției contrazice interfață Windows 95, pe care Luna Imaging o utilizeazムpentru galeria actuală. Nu arată nici bine și este cu mult sub standardele oricui vizionează galerii de imagini pe Flickr, Google Foto sau chiar Facebook. Viteza de răspuns pe site este de asemenea dezamăgitoare.

Este fantastic că cea mai mare parte a imaginilor istorice NASA sunt disponibile într-un singur loc. De departe cea mai importantă și cea mai transparentă agenție spațială din lume, NASA este responsabilă pentru multe din realizările majore ale umanității în explorarea spațiului. În această nouă galerie veți găsi cu ușurință fotografii timpurii ale Pământului, fotografii făcute în timpul explorării lunare, ineditele fotografii realizate cu ajutorul telescopului Hubble și intitulate „ Pillars of Creation” (detalii suprinse în imagini ale unor 3 coloane de gaz rece, scăldate în lumina ultravioletă emisă de un grup de stele noi formate, dintr-o regiune a nebuloasei Eagle, denumită și M16), sau imagini ale astronautului Bruce McCandless II, plutind în derivă deasupra Pământului.

Nasa-Earth-Hubble-Eagle-Nebula-WallpaperPillars of Creation

Întreaga istorie NASA, doar la un click distanță.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.