Asus Zenbook UX305, ultrabook-ul cu cel mai bun raport calitate – preț

0
719

Atunci când dezbatem subiectul „ultrabook” suntem conştienţi că satisfacem cerinţele zilnice şi nu avem pretenţia de a instala GTA V. Asus Zenbook UX305 nu îndeplineşte atât de multe condiţii pentru că are doar 3 elemente ce îl definesc : dimensiuni semnificative, o greutate mică pentru portabilitate, o baterie cu o autonomie relativ mare şi o putere satisfăcătoare. Este probabil ultrabook-ul cu cel mai bun raport calitate – preț de pe piața din România. Clar nu este cel mai performant ultrabook, dar la preţul de 700 de dolari este mai mult decât tentant.

Asus Zenbook UX305 este un ultrabook lipsit de detalii mărunte. Este rezultatul a patru ani de perfecţionare la capitolul design, păstrând în acelaşi timp elementele caracteristice seriei sale ce debutează începând cu anul 2011.

1-2584513-tinhte-zenbook-ux-305-1410187697120

 

Prezintă o carcasă din aluminiu redusă la grosimea de 12,3 mm şi o greutate de 1,2 kg. Ecranul are o rezoluție 3.200 x 1.800 de pixeli, iar calitatea imaginii este de invidiat. Pe partea de hardware vine cu un procesor Intel Core M cu o frecvenţă de bază de 0,8 GHz, capabil să ajungă la 2 GHz cu boost. Lista de specificaţii este rezonabilă, include o placă grafică integrată Intel HD 5300, 8GB RAM și o capacitate de stocare a datelor de 256GB SSD. Să nu uităm de conectivitate pentru că prezintă 3 porturi USB 3.0, alături de un cititor de carduri SD, un jack pentru căști, un port microHDMI și portul de încărcare. Pentru a beneficia de aceste dimensiuni, s-a renunţat doar la portul LAN, însă aduce cu sine un adaptor ce rezolvă rapid această problemă.

Tastatura este lipsită de butoanele iluminate, dar trackpad-ul are dimensiuni mari şi permite un număr ridicat de gesturi.

07594315-photo-asus-zenbook-ux305

Prin urmare, Asus Zenbook UX 305 are scoruri înalte la doua dintre cele 3 dimensiuni ce îl definesc şi se descurcă satisfăcător la cel de-al treilea. Din punct de vedere al portabilitaţii la 12,3 mm grosime şi 1,2 kg este mai mult decât bine. Autonomie bateriei se situează undeva la 8 ore, ceea ce este mai mult decât suficient. Din nefericire, puterea sa de procesare este decentă dar nu va face minuni pentru că este un model Intel Core M. Nu prezintă cele mai excelente performanţe de pe piaţă dar preţul este atrăgător.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.