În timpul supunerii sale la test, avionul celor de la Google intitulat Solara 50 care este alimentat cu energie solară, s-a prăbușit la scurt timp după decolare.
Incidentul a avut loc pe data de 1 mai 2015 la un aerodrom privat din apropiere de orașul american Albuquerque, fără să existe cazuri de persoane rănite.
Avionul Solara 50 a fost construit de către Titan Aerospace, companie ce se ocupă cu industria aerospațială și care își are sediul în orașul Albuquerque al statului american New Mexico. Titan Aerospace a fost achiziționată de Google anul trecut. Avionul solar a fost conceput ca parte a unui plan ambițios și inovativ de a furniza conexiune la Internet în cât mai multe locuri de pe Terra care nu dispuneau până acum de așa ceva, prin intermediul dronelor care să circule prin stratosferă.
Un purtător de cuvânt al Google, domnul Courtney Hohne, a declarat că în pofida faptului că Solara 50 s-a prăbușit la primul său test, membrii corporației americane rămân optimiști în privința posibilității ca planul furnizării de conectivitate la Internet prin intermediul dronelor să funcționeze.
Dacă în România și pe întregul nostru continent conexiunea la Internet reprezintă ceva banal pentru noile generații și e aproape la îndemâna oricărui cetățean, ar trebui ca cel puțin din acest punct de vedere să ne simțim norocoși, pentru că un studiu realizat în urmă cu un an ne relevă șocanta informație cum că peste jumătate din locuitorii planetei nu au cunoscut până acum Internetul, așadar planul celor de la Google de a furniza Internet prin drone este unul mai mult decât util. Potrivit respectivului studiu, țările în care predomină cel mai mult inexistența conexiunii la Internet sunt Myanmar cu 99, 5% din populație, Ethiopia cu 97, 9%, Tanzania cu 95%, Republica Democrată Congo cu 94, 8% și Bangladesh cu 93, 2%. Lista poate fi completată cu alte țări în care marea majoritate a locuitorilor lor nu au acces la Internet, precum India, Tailanda, Indonezia, Pakistan, Nigeria sau Iran.
https://www.youtube.com/watch?t=87&v=Q7Z_-nfVUS4
O idee interesanta , dar … mai e mult de munca si de perfectionat la acest aspect . Poate poate pe viitor