Box , cel mai recent produs Bitdefender a fost apreciat de Wall Street Journal

0
686

Ultima invenție a celor de la Bitdefender a fost lansată vineri în S.U.A. și a primit laudele tuturor specialiștilor. Produsul se numește Box și la prima vedere nu e decât o simplă cutie ce are capacitatea de a-ți proteja toate dispozitivele și gadget-urile din casa ta ce sunt conectate la Internet. Lansarea produsului Bitdefender Box a avut loc în S.U.A. deoarece aici se găsește principala piață de desfacere a firmei românești de software, nu mai puțin de 35% din veniturile obținute provin de aici, față de numai 2% cât câștigă de pe piața românească. Analizând cel mai recent produs al cunoscutei companii de securitate Bitdefender, Wall Street Journal, una din cele mai cunoscute publicații americane a avut numai cuvinte de laudă pentru produsul Box, calificându-l drept ideea ce ne poartă către ”viitorul securității IT”.

In fond, Bitdefender Box nu e altceva decât un mix între software și hardware, o cutie care îți protejează toate dispozitivele din casă ce sunt conectate la Internet. Prețul de numai 200 $ plus abonamentul de 100 de $ pe an justifică pe deplin serviciile unice de securitate online oferite de specialiștii de la Bitdefender. Cutia în sine nu se deosebește cu nimic față de un router normal, având un procesor single-core de 400 MHz MIPS, o memorie de 64 MB de RAM, spațiu de stocare onboard Flash de 16 GB și o pereche de porturi Ethernet. Fundamentale pentru performanțele Bitdefender Box sunt conexiunile cutiei la serviciile proprii ale Bitdefender din cloud.

Produsul Bitdefender Box este binevenit în contextul exploziei tehnologice din ultimii ani, când au ajuns să fie conectate la Internet până și frigiderul sau mașina de spălat, susțin cei de la Wall Street Journal. In afara dispozitivelor ce utilizează Internet wireless cum ar fi smartphone-urile, smart-TV-urile, tabletele, laptop-urile sau PC-urile, acum vor beneficia de protecție online și camerele de supraveghere, mașina de spălat inteligentă, cuptorul cu microunde sau frigiderul.

Alte două firme de software au propus proiecte similare, este vorba de Nodal și Itus Networks care lucrează în asociere la o variantă asemănătoare cu cea a celor de la Bitdefender, destinată caselor inteligente doar că aceștia nu au finalizat produsul. Unul din jurnaliștii de la Wall Street Journal a testat o săptămână Bitdefender Box, timp în care produsul s-a dovedit extrem de eficient în depistarea virușilor de toate tipurile (phishing, botnets, malware sau data theft), singura reclamație constând în instalarea puțin mai complicată a acestuia.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.