Carcasa creată la Nikola Labs utilizează unde radio ”rătăcite” pentru încărcarea iPhone-ului

0
762

Nu știu câți dintre utilizatorii de smartphone-uri cunosc faptul că 97% din energia consumată de conexiunile de voce și date se pierde în eter prin intermediul undelor radio. Dr. Rob Lee, co-fondator al Nikola Labs susține că decât să se piardă toată această energie, start-up-ul din Ohio pe care-l conduce a găsit modalitatea de a valorifica energia pierdută, redirecționând-o către carcasa de numai 99 de dolari pentru iPhone.

Mult mai eficientă decât sistemul transmisiei puterii ultrasunetelor dezvoltat de uBeam care a cheltuit 13 milioane de dolari pentru crearea unui proiect similar, aplicația celor de la Nikola Labs a luat prin surprindere concurența printr-o carcasă ce capturează în tăcere energia pierdută de orice iPhone, folosind-o pentru încărcarea acestuia.

Această informație nu trebuie să ne entuziasmeze la maxim deoarece extinderea vieții bateriei nu poate fi realizată mai mult de 30% iar acest proces se desfășoară într-un ritm destul de lent, încărcarea fiind realizată numai atât timp cât telefonul este conectat la această carcasă.

Această tehnologie vine direct de la departamentul de inginerie al statului Ohio, unde Nikola Labs are o licență exclusivă obținută de la Universitatea din Ohio pentru a o transforma într-un produs ce va fi pus în vânzare. O versiune demo a carcasei a fost conectată la un voltmetru , în momentul apropierii de un vechi router Linksys WiFi aceasta a fost dereglată din cauza fluctuațiilor de energie.

Indiferent de aceste inerente probleme întâlnite în momentul lansării unui produs, lansarea pe Kickstarter a acestei minunate carcase, anunțată pentru luna viitoare, ne promite un dispozitiv special ce va deveni cât de curând un must-have al tuturor utilizatorilor de iPhone.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.