Cauza bolii Alzheimer, descoperită?

0
747

Cercetători americani susţin că s-a descoperit, în sfârşit, cauza care dă naştere bolii Alzheimer, probabil cea mai oribilă maladie posibilă intrucât ne descotoroseşte de lucrul cel mai de preţ pe care îl avem: memoria.

Dupa analizarea a 3500 de creiere, s-a ajuns la concluzia că proteina numită „tau” este principalul factor al declinului mental al victimelor acestei înfioratoare boli. De asemenea s-a constatat, potrivit noului studiu, că o altă proteină numită amiloid joacă un rol mai mic in alimentarea bolii decât se credea până acum.

Cercetătorii au explicat că proteina tau „debutează” în hipocamp, acolo unde au loc funcţiile de învăţare şi de memorie, ca mai apoi să-şi facă mendrele în cortex, parte a creierului care se ocupă cu felul în care se exprimă individul.

Alzheimer este cea mai răspândită formă de demenţă care în ţara noastră cel puţin face sute de mii de victime anual, dintre care doar în jur de 15% primesc tratament medical. La nivel global, sunt diagnosticate anual în jur de 5 milioane de cazuri noi, asta însemnând în medie un caz la aproape 7 secunde. Într-un material de presă remis cu ocazia Conferinţei Naţionale de Alzheimer, s-a estimat că în anul 2020 numărul de persoane suferinde de Alzheimer va creşte la 42,3 milioane, iar in anul 2040 la 81 de milioane.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.