Cei de la NASA vor permite desfășurarea unei misiuni spațiale ale unei companii private

0
487

Pentru sfârșitul anului 2017, compania privată Boeing se angajează să asigure misiunea spațială a unui grup de astronauți care se vor uni cu Stația Spațială Internațională, ei primind în mod surprinzător acordul celor de la NASA.

Cei de la Boeing vor trimite pentru misiune capsula numită CST-100, pentru care compania a primit în septembrie 2014 o finanțare în valoare de 4, 3 miliarde de dolari. Planul celor de la Boeing face parte din programul Commercial Crew Transportation Capability (CCtCap) și inițiativa Launch America a celor de la NASA.

Probabil că o explicație plauzibilă pentru faptul că NASA și-a dat acordul pentru misiunea celor de la Boeing e faptul că giganta agenție spațială americană nu și-a mai trimis astronauți pe Stația Spațială Internațională din anul 2011, dar și că misiunile spațiale precum cele ale navetelor Soyuz și Progress au eșuat.

Informația nu reprezintă tocmai o premieră pentru că și compania SpaceX, care momentan se ocupă cu construirea capsulei Dragon, a demarat în trecut misiuni spațiale în folosul celor de la NASA.

John Elbon, vice-președinte și manager general al sectorului ce ține de explorare spațială a celor de la Boeing, a declarat că dacă misiunea din 2017 va fi îndeplinită, se vor consolida practic 100 de ani de explorare aerospațială.

Lansarea în spațiu a capseulei celor de la Boeing este programată să se producă de la stația Cape Canaveral din Florida, odată cu racheta United Launch Alliance Atlas V. Capsula Boeing este similară celei deținute de SpaceX și prin prisma faptului că ambele sunt proiectate astfel încât să poată susține până la 7 echipaje de astronauți, dar se așteaptă de obicei ca acest număr să fie redus la 4 sau 5, adaugandu-se și o încărcătură de 100 kg.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.