Cele mai bune metode de transfer ale fișierelor de pe Android pe PC și invers

0
849

Printre cele mai obișnuite lucruri pe care oamenii trebuie să le facă, se numără transferul de fișiere de la dispozitivele mobile sau tablete către desktop-ul PC-ului personal. De cele mai multe ori sunt fotografii dar aceste fișiere pot fi și cântece, prezentări sau orice alt gen de documente care trebuie transferate de la un dispozitiv la altul. De fapt, nu sunt prea multe metode de transfer de fișiere de la Android la PC sau invers,iar noi vom face o retrospectivă a acestora.

Unul dintre cele mai populare metode de a accesa dispozitivul cu Android de pe PC este Air Droid, cu ajutorul acestuia putem schimba mesaje, vedea notificări sau folosi aplicații ca WhatsApp, WeChat sau altele, fără a a conecta aparatul la o rețea specifică. O altă modalitate de a schimba fișierele între cele două dispozitive este utilizarea stocării în Cloud (Google Drive, Dropbox, One DRive, Box.com etc.), fișierele putând fi încărcate de pe orice dispozitiv, apoi descărcate pentru o utilizare ulterioară tot de pe orice aparat avem nevoie.

De asemenea, ES File Explorer este unul dintre cei mai valabili manageri de fișiere pentru Android, cuprinzând un mare număr de funcționalități ce au capacitatea de a interacționa cu alte dispozitive din rețea. Astfel, ne putem conecta dispozitivul cu Android la același router cu PC-ul, având posibilitatea transferului de fișiere prin rețeaua Wi-Fi. Această variantă se potrivește celor care vor să omoare două păsări cu o piatră, adică să transfere aplicația și managerul de fișiere simultan.

O altă aplicație este Mobizen care fără a fi atât de mediatizată, funcționează excelent, conexiunea dintre PC și dispozitivul cu Android permițând trensferul fișierelor prin drag-and-drop, este perfect pentru înregistrarea ecranului Android pe PC la orice prezentare care nu durează prea mult, nefiind indicat pentru înregistrări de lungă durată. Ca și Mobizen, următoare aplicație care poate face transferul de fișiere dintre Android și PC este Pushbullet. Aceasta se aseamănă mult cu AirDroid, beneficiind în plus de o extensie în Google Chrome pentru cei care vor să folosească Pushbullet.

Superbeam este una dintre cele mai simple și eficiente aplicații gratuite, funcționând foarte bine prin Wi-Fi , având o interfață simplă și ușor de utilizat, putând conecta dispozitivul la scanări de tip NFC sau QR dacă este nevoie. Mai multe funcționalități se vor deschide accesând varianta Pro. Altă variantă gratuită de transfer al fișierelor dintre PC și Android este Sync de la BitTorrent care acționează exact ca în cazul stocărilor în Cloud, cu diferența că în acest caz Cloud-ul este unul din dispozitivele tale.

O altă variantă de transfer este reprezentată de Bluetooth dar aceasta se recomandă fișierelor de mici dimensiuni, datorită schimbului foarte lent efectuat între dispozitive. Tot pentru fișiere mici de până în 20 Mb, se poate folosi și USB OTG care poate folosi și memorii flash, transferul efectuându-se prin cablul aferent și având avantajul de a primi fișierele transferate la adresa de e-mail.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.