#CES2016: Segway a construit hoverboard-ul care se transformă în robot

0
536

În timpul discursului de deschidere al #CES2016, CEO-ul Intel, Brian Krzanich a prezentat un hoverboard construit de compania Segway, companie renumită de altfel pentru scuterele sale electrice, destinate gardienilor din mall-uri.

Dispozitivul de lomoție s-ar clasa undeva între un produs Segway și un hoverboard. În locul clasicului ghidon atașat la roți dispune de un cadru prelungit până la nivelul genunchilor.

 
Pe numele său oficial, Segway Robot poate zâmbi, face cu mâna, are doi ochi ce clipesc și vorbește cu o voce clasică și monotonă, mai pe limbajul nostru, „roboțească”. Este capabil să recunoască comenzile vocale, este dotat cu o cameră video conectată la internet și se poate deplasa singurel, când nu-l utilizați. Nu știm însă și în ce alte scopuri poate fi folosit un astfel de hoverboard robotizat.

hoverboard-robot-butler-intel-
În cadrul demonstrației, robotul Segway a răspuns la ușă și a condus un musafir în camera de zi, scutind astfel gazda să se deplaseze. De asemenea, a mers pe urmele prezentatorului prin încăpere, recunoscându-l atât pe acesta cât și obstacolele existente datorită camerei video.

În mod curios, brațele robotului vin ambalate separat și trebuie înșurubate manual. Mâinile sale sunt destul de simplu construite și în afară de a ridica o cană nu-i prea folosesc și la altceva.

Compania a construit robotul Segway în parteneriat cu Intel și gigantul producător chinez de smartphone-uri Xiaomi și susține că robotul hibrid este primul dintr-o linie de produse pe care intenționează să le dezvolte împreună cu partenerii săi.

De menționat că Segway, cu sediul în New Hampshire, a fuzionat în aprilie 2015 cu rivala sa de origine chineză Ninebot, companie renumită pentru producția de scutere electrice cu o singură roată. În schimb, compania rezultată în urma acestei fuziuni va păstra denumirea Segway.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.