Christopher Lee s-a stins din viaţă

0
687

Ieri a fost publicat anunţul morţii celebrului Christopher Lee, la venerabila vârstă de 93 de ani. Viaţa actorului a fost plină de controverse, a trecut de la cea a unui om normal, la aceea de spion, apoi la rolul fascinantului vrăjitor Saruman din magnificul film Lord of The Rings. Legenda cinematografiei mondiale Christopher Lee, s-a stins din viaţa ieri de dimineaţă, ne informează ediţia online, The Telegraph.

Actorul avea grave probleme de sănătate, de ordinul celor cardiace şi respiratorii.  Acesta era de origine britanică şi a avut roluri destul de mari şi în tinereţe, interpretând rolul contelui Dracula în mai multe producţii cinematografice, ca apoi să-şi găsească identitatea şi celebritatea, jucând în rolurile ce îl întruchipau pe cel al contelui Dooku din „Războiul stelelor” şi cel al maleficului Saruman din magnifica producţie din „Stăpânul inelelor”.

Christopher Lee, s-a născut în anul 1922 la Londra şi a ajuns să fie apreciat în carieră pentru rolurile sale negative dar şi datorită vocii sale inconfundabile. Actorul a fost crescut şi educat de un soldat profesionist şi în tinereţe a urmat o carieră militară, pentru care CBE a imperiului Britanic l-a decorat, deoarece a făcut parte în cel de-al Doilea Război Mondial dintr-o echipă specială din cadrul trupelor aeropurtate Royal Air Force. De-a lungul vieţii, actorul şi-a recunoscut trecutul, spunând că a fost agent secret alături de Ian Fleming, care era vărul său şi care a activat în organizaţia The Ministry of Ungentlemanly Warfare.

În tinereţe a fost sursa de inspiraţie a lui Ian Fleming pentru crearea eroului James Bond din celebra ecranizare a agentului secret 007. Ian Fleming şi-a dorit ca el să joace în rolul agentului 007, în prima ecranizare a romanelor Dr. No din anul 1962. A ajuns să întruchipeze rolul lui Francisco Scaramanga, acesta fiind adversarul lui James Bond din filmul The Man with the Golden Gun turnat în anul 1974. Conform activităţii sale, la sfârşitul războiului, Christopher Lee avea grad de căpitan, după care a luat lecţii de actorie şi a jucat în următoarele producţii cinematrografice: The Curse of Frankenstein (1957), Dracula (1958), The Mummy (1959) şi The Hound of the Baskervilles (1959). A debutat de tânar în televiziune şi la 24 de ani erau un cunoscut al micilor ecrane.

Ultimii ani din viaţa sa, au fost marcaţi de rolurile jucate în filmul ce a câştigat 5 premii Oscar, (Hugo), în comedia de groază „Dark Shadows” alături de îndrăgitul Johnny Depp dar şi în rolul lui Saruman din trilogia The Hobbit, regizată de Peter Jackson. O să ne fie mereu dor de el!

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.