Cum să-ţi ții departe de prietenii curioşi lucrurile personale din telefon

0
467

E foarte uşor ca fişierele şi datele personale din telefonul tău să rămână private atâta vreme cât ai gadget-ul în mână. Cele mai eficiente metode sunt folosirea unei parole puternice şi criptarea device-ului.

Ce te faci însă dacă înmânezi telefonul unui cunoscut pentru ca respectivul să-ţi vadă un clip video, de exemplu, dar el va începe şi să-ţi cotrobăie prin alte fişiere? În afară de violenţa fizică sau verbală, există metode mult mai comode şi mai eficiente, cum ar fi câteva aplicaţii care se pot utiliza cu uşurintă. Una dintre ele este Focus:

Se pot selecta anumite imagini din galerie şi cu opţiunea de share se pot introduce în aplicaţie, iar astfel device-ul va putea vedea doar acele imagini. Dacă se doreşte ieşirea din aplicaţie va apărea o fereastră care va solicita codul PIN pe care numai proprietarul aparatului ar trebui să-l ştie. Există şi o opţiune ca aplicaţia Focus să emită un semnal sonor dacă cineva vrea să o părăsească fără să anunţe proprietarul.
Versiunea full a aplicaţiei Focus costă doar 1$, în timp ce versiunea gratuită are dezavantajul unor reclame deranjante.

Aplicaţiile galeriei pentru Android respectă de asemenea regulile folderului ascuns, ceea ce înseamnă o altă metodă bună de a ascunde imagini pe care nu vrei să le vadă interlocutorul tău. Prin opţiunea file manager se poate schimba numele folderului pe care doreşti să-l ascunzi, iar adăugându-i o perioadă la începutul numelui va cauza incapacitatea galeriei de a-l mai afişa.

Dar ce te faci dacă ai alte fişiere în afara de imagini pe care le vrei ascunse, precum filmări unde apari în ipostaze nu tocmai onorante? Ele se pot ascunde de toate aplicaţiile instalate în telefon prin a se crea un nou fişier şi prin amplasarea lor la locul potrivit.

Pentru asta ai nevoie de un file browser precum Sliding Explorer sau Solid Explorer. Găseşti folderul unde se află fişierele cu pricina, după care adaugi un nou folder cu file manager. Când ţi se cere numele, pui „.nomedia”. Acest folder va acţiona ca unul invizibil pentru sistemul Android şi astfel va fi sărit, aşadar niciun tip de fişier conţinut acolo nu va fi văzut în vreo aplicaţie.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.