Cum se poate îmbunătăţi bateria la Apple Watch

0
484

Bateria ceasului inteligent de la Apple are o autonomie de aproximativ o zi, dar poate fi îmbunătăţită cu ajutorul unor „trucuri” care pot fi la îndemâna oricărui cetăţean care deţine device-ul.

Bateria poate fi îmbunătăţită reducând notificările, dezactivând funcţia de a măsura bătăile inimii sau cea de detectare a încheieturii mâinii, dar evident că acestea nu reprezintă nişte măsuri tocmai convenabile, pentru că e firesc să ne dorim să profităm de toate serviciile pe care le oferă ceasul inteligent.

În primul rând, am putea să-i schimbăm faţa. O fi simpatic pentru unii acel Mickey Mouse care dansează, dar animaţiile consumă mai multă energie decât… lipsa acestora. Ceasul foloseşte un ecran OLED, însemnând că negrul în schimbul culorilor va consuma mereu mai puţină energie.
Pentru alegerea unei noi feţe pentru ceas, e indicată executarea unui Force Touch, adică să apăsăm puternic ecranul.

Să reducem mişcarea: în interfaţa ceasului de la Apple sunt multe animaţii de care ne putem lipsi. Înţeleg rolul lor de a condimenta navigarea prin meniu, dar descotorosindu-ne de ele economisim energie, deci automat şi putere a bateriei. Acest lucru se poate face prin accesarea aplicaţiei Apple Watch de pe telefon, după care opţiunile General şi Accessibility, în această ordine.

Scăderea strălucirii ecranului e o metodă foarte bună de a spori autonomia bateriei. Această operaţie poate fi realizată uşor prin a accesa aplicaţia Apple Watch din telefon, de unde se găsesc imediat opţiuni pentru a se regla strălucirea şi mărimea textului.
Strălucirea ecranului poate fi reglată şi direct din ceasul inteligent, accesând Digital Crown şi după care Settings.

Activarea Grayscale mode e o metodă prin care culorile ceasului vor fi mai puţin vibrante, măsură necesară şi foarte convenabilă pentru ca bateria să reziste mai mult. Acest lucru se realizează aproape la fel ca şi reducerea mişcării animaţiilor descrisă puţin mai sus.

Conform firmei de cercetare a pieţei Canalys, în 2014 au fost livrate doar 720.000 de ceasuri inteligente care rulează sistemul de operare Android Wear dezvoltat de Google.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.