Acasă Stiri Electricitatea statică ar putea încărca gadgeturi

Electricitatea statică ar putea încărca gadgeturi

0

Mai mulţi cercetători sud-coreeni afirmă potenţialul electricităţii statice de a încărca gadgeturi ca telefonul sau tableta, generând astfel un consum mai mic de curent.

Autonomia limitată este un subiect des dezbătut şi este privit ca un impediment cu soluţii restrânse, poate pentru că ne aflăm în secolul XXI şi suntem obligaţi să ne deplasăm cu un încărcător in troler. Capacitatea restrânsă a bateriei, în zilele actuale, nu mai reprezintă o problemă ci mai degrabă un motiv de stres constant. A devenit un reflex construcţia „Cât la sută am baterie…?” dar din nefericire încărcătorul ce trebuie transportat nu este un reflex şi astfel stă aşezat mult mai bine pe birou nu?În viitorul apropiat sperăm să înlocuim priza cu materiale special prelucrate pentru generarea şi recoltarea electricităţii.

Dacă până în acest moment electricitatea statică era echivalentă cu o coafură inestetică se pare că există şanse de a o egala cu sursă de energie „portabilă”. Care este sentimentul când vă treziţi dimineaţa cu bateria telefonului moartă, în întârziere la serviciu, şi cu un încărcător ros de câinele iubitei? Dar dacă am introduce în ecuaţie haine inteligente folosite pentru încărcarea unor gadgeturi? Sperăm că acest vis va deveni realitate cât mai curând posibil.

Se pare că cercetătorii de la Universitatea Sungkyunkwan au descoperit o modalitate prin care se produce şi se recoltează electricitate statică în cantităţi mai mari. S-a creat o tehnologie ce îmbină un strat de fibre placat cu argint și un strat care conțin microfibre din oxid de zic placate cu polimer de silicon care momentul frecării celor două straturi se produce efectul triboelectric. În termeni chimici gimnaziali, electronii se mişcă de pe o suprafaţă pe cealaltă, conducând astfel la o sarcină negativă pe o parte şi la o sarcină pozitivă pe cealaltă parte.

Energia generată poate fi colectată şi poate fi folosită pentru încărcarea unor gadgeturi, însă dacă privim în viitor o putem utiliza pentru alimentarea hainelor inteligente.

https://www.youtube.com/watch?v=nnN0Z1KlzQI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.