Freightliner, primul camion complet autonom

0
685

Atunci când vine vorba de autonom şi autonomie ne ducem cu gândul la maşinile cu pilot automat, la utilajele capabile să se conducă singure. De data aceasta vom discuta despre un camion, despre un nou mod prin care oamenii ar putea să facă mult mai răpede şi mai uşor schimbul şi transportul de mărfuri pe distanţe mai lungi şi în cantităţi mai mari. Daimler, sunt iniţiatorii acestui proiect, sunt printre puţinii dezvoltatori care au reuşit să creeze un camion complet autonom.

Freightliner-Inspiration-display-bord-2-1170x644

Freightliner este mult mai mult decât un simplu camion, este un dispozitiv în toată regula, întrucât beneficiază doar de sisteme electrice, sisteme care au menirea de al ajuta să se direcţioneze în decursul traseului. Acesta a fost testat pe o distanţă de 16.000 de kilometri, asfel încât să se stabilească siguranţa în cazul în care va fi pus să circule pe drumurile publice. Este apt din punct de vedere a reglementărilor codurilor rutiere şi are o probabilitate extrem de mică pentru accidente, fiind de două sau trei ori mai sigur faţă de un camion obişnuit.

Freightliner-Inspiration-interior-1170x644

Sistemul pe baza căreia funcţionează se numeşte Highway Pilot şi necesită instalarea mai multor dispozitive, printre care: un radar frontal, o camera stereo şi multe alte module împrumutate de la generaţiile mai vechi, precum Mercedes Actros şi Freightliner Cascadia.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.