Google a introdus o nouă funcție care îți permite să descarci istoricul căutărilor

0
519

Gigantul motor de căutare tocmai a adăugat o funcție care permite celor care au cont Google să descarce o copie a istoricului căutărilor. Prin această funcție, toate datele legate de căutările anterioare ale cuiva se pot exporta în Google Drive iar apoi downloada în computerul personal. Căutările sunt sortate în funcție de data la care au fost efectuate iar apoi sunt arhivate în fișiere de tip ZIP.

Google a oferit până în prezent posibilitatea de a-ți vizualiza istoricul căutărilor însă acum este prima data când compania oferă opțiunea de a le salva. Au existat bineînțeles și alte metode de a realiza acest lucru în trecut însă acum va fi mult mai ușor datorită acestei funcții lansate oficial de Google.

Potrivit unor surse neoficiale, compania a început testarea acestei funcții încă de anul trecut. Opțiunea face parte dintr-un proiect mai larg prin care Google încearcă să îmbunătățească accesul pentru utilizator la propriile date. Mai sunt și alte companii mari care fac pași în aceași direcție. Facebook dorește același lucru prin introducerea unei opțiuni cu ajutorul căreia membri au acces la conținutul postărilor mai vechi. Toate aceste măsuri au venit în urma presiunilor din partea unor activiști pentru drepturile omului care au solicitat un acces mai ușor la datele proprii ale utilizatorilor.

Google Search History

Pentru a fi posibilă vizualizarea și downloadarea unui istoric este necesar un cont Google. Odată ce arhiva este creată, Google ne avertizează în legătură cu posibilele riscuri și vulnerabilitați la care ne expunem și ne sfătuiește să nu descărcăm istoricul într-un computer public pentru a nu ne compromite securitatea și intimitatea. Google ne mai sfătuiește de asemenea să folosim verificarea contului în doi pași pentru a ne păzi datele și pentru a evita posibilitatea unui furt de informații.

Pentru a descărca istoricul căutărilor tot ce trebuie să faci este să intri la secțiunea History din pagina Google apoi sus în colțul din dreapta vei găsi butonul Download.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.