Google lucrează la un nou modul de localizare a zonelor din fotografii

0
522

Tehnologia dezvoltată în cadrul Google nu are limite, producătorii urmând sa vină pe piaţă cu o aplicație care să ajute la o mai bună localizare a fotografiilor, chiar şi în cele mai puţin cunoscute locuri.

La momentul de faţă pe piaţă sunt o grămadă de sisteme pentru localizarea locațiilor din fotografii, însă nici unul nu este capabil să recunoască locaţiile din sălbăticie. Google vrea să rezolve această problemă, lucrând la un nou proiect ce poartă denumirea de PlaNet.

Să presupunem că eşti undeva în natură cu prietenii şi ţi-ai dori ca aplicaţia să poată localiza cu exactitate zona în care te afli. În teorie acest lucru este aproape imposibil, ţinând cont că nu există nici un punct de reper de pe urma căruia să recunoască locaţia. Nu şi dacă cei de la Google vor scoate pe piaţă noul lor modul de recunoaştere pe bază de inteligenţă artificială. PlaNet, va avea un sistem destul de complex de funcţionare, preluând toate informaţiile de orientare din fotografie, ca mai apoi să se conecteze la o bază de date de unde să sustragă indicaţii de orientare pentru a identifica cu exactitate locaţia în care a fost făcută poză.

Sistemul bazat pe inteligenţa artificială este extrem de complex, fiind capabil să recunoască inclusiv stilurile arhitecturale, vegetaţia, chiar şi limba vorbită în respectiva regiune, el fiind în tot acest timp conectat la o bază de date cu peste 126 de milioane de fotografii realizate peste tot în lume. Ca un exemplu concludent în acest caz, dacă fotografia este făcută în Brazilia, aplicaţia va recunoaşte zona în special după vegetaţia bogată sau celelalte elemente ce o înconjoară, respectiv textul de pe panourile de publicitate, indicaţiile de orientare s.a.m.d.

Pe lângă toate acestea, cei de la Google promit că aplicaţia va fi capabilă să recunoască chiar şi fotografiile făcute în interior, însă doar pe baza altor imagini realizate în acea locaţie de către fiecare utilizator în parte.

PlaNet se află la momentul de faţă în pragul de dezvoltare, urmând ca pe viitor să devină un produs finit şi gata de descărcare direct din Magazinul de aplicaţi al celor de la Google.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.