Google ne invită la o croazieră virtuală pe Dunăre

0
674

Google a anunţat la sfârşitul lunii trecute că prin Street View putem acum naviga virtual pe Dunăre, de la Bratislava şi până la Cernavodă, adică parcurgând şase ţări, trei capitale şi foarte multe peisaje impresionante.

Publicarea de către Google Maps a acestor imagini se datorează navigării şi fotografierii Dunării din vara lui 2014, fiind posibilă astfel explorarea a două treimi din marele fluviu, parcurgându-se ţările Slovacia, Croaţia, Serbia, Ungaria, Bulgaria şi România.
Dan Bulucea, country manager al Google România, ne declară că este pentru prima oară când Google a publicat o colecţie de imagini care se întind pe şase ţări şi că fotografierea cursului Dunării este unul dintre cele mai ample proiecte speciale realizate de Google Street View.
Dintre locurile de pe cursul Dunării din România publicate de Google Street View, se pot aminti Cazanele Mari din dreptul peşterii Ponicova, podul Cernavodă, podul Anghel Saligny, statuia lui Decebal, fortăreaţa Golubac, Podul Giurgiu-Ruse, Porţile de Fier.

Nava de pasageri „Treasures” este cea responsabilă cu imaginile capturate, aceasta dispunând de un dispozitiv trekker care realizează fotografii panoramice la 360 de grade, prin 15 lentile montate pe vârful unui catarg, fiecare dintre ele orientându-se către o altă direcţie . Tot cu dispozitivul trekker au fost colectate fotografii ale unor obiective din patrimoniul mondial, precum Veneţia, Taj Mahal, Marele Canion sau Muntele Fuji.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.