GravityLight, o lampă ceva mai inteligentă

0
475

Ţinând cont că la momentul de faţă, peste jumătate de miliard de oameni, nu beneficiază de energie electrică, din diverse motive, câţiva ingineri au pus bazele unui proiect ce ar putea rezolva această problemă. Este vorba despre o lampă inteligentă, însă nu orice lampă, o lampă care poate funcţiona fără nici-o sursă de alimentare, fie că vorbim de kerosen, energie electrică, energie solară, eoliană s.a.m.d.

Personal nu am crezut că până la momentul de faţă pe planetă locuiesc aproape 1 miliard de oameni ce nu beneficiază de acest avantaj, un avantaj necesar oricărei familii. Întrucât, numărul lămpilor pe kerosen a crescut în ultimii ani în ţările mai puţin dezvoltate, conform informaţiilor furnizate de către Banca Mondială, peste 780 de milioane de oameni inhalează zilnic o cantitate extrem de mare de gaze, aproximativ cât fumul emanat de 40 de ţigări. Desigur, că pe lângă gazele toxice, un alt mare dezavantaj este evidenţiat de probabilitatea unei explozii, a declanşării incendiilor.

Lampa GravityLight promite să rezolve această problemă, având un sistem nou de funcţionare, bazat pe gravitaţie. Aceasta, beneficiază de un cablu ce are agăţat la ambele capete diverse greutăţi, astfel încât atunci când se stabileşte masa necesară, să se producă mişcarea şi totodată, energia electrică. Proiectul a fost lansat pe IndieGoGo în speranţa că va reuşi să strângă 200.000 de dolari pentru finalizare şi producere în serie, astfel încât să îi poată ajuta pe cei ce nu beneficiază de energie electrică.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.