În sfârșit un display touchscreen cu adevărat flexibil! LG va începe producția în masă a panoului iluminator OLED

0
949

Departamentul de chimie al gigantului coreean a anunțat în urmă cu câteva zile că a finalizat dezvoltarea panourilor iluminatoare ce stau la baza display-urilor confecționate din plastic cu adevărat flexibile, și anume tehnologia OLED. Primele mostre sunt deja disponibile clienților și colaboratorilor.

La modulele iluminatoarea OLED vechi s-a folosit ca material de bază sticla, un material nu foarte flexibil, ba chiar casant, aspect ce permitea o îndoire a display-ului de doar 75 milimetri. Însă noile modele complet reconstruite pe o peliculă din material plastic nu doar că a mărit flexibilitatea permițând o îndoire cu 30 de milimetri mai mult ca la modelele precedente, dar a și eliminat pericolul creat de sticla spartă în cazul unei supra-solictari, cioburi care ar putea surveni alte defecțiuni terminalului, ba chiar vătămarea utilizatorului.

 

LG a declarat că provocarea cea mai mare în această tranziție de la un material la altul a fost transmiterea luminii cât mai eficient. Datorită experienței acumulată în timp în domeniul tehnologiei încapsulări, barierele technice au putut fi depășite, rezultatul fiind unul fabulos.

Astfel, noile module au ajuns la niște parametrii impresionanți, având o luminozitate de 75 lm și o temperatură de culoare de 3000K. Mostrele sunt disponibile și au un preț de 250 de dolari. Producția în masă a panourilor flexibile a fost programată să inceapă în luna Iulie a acestui an.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.