Înlocuim soţia cu un robot-bucătar?

0
655

Viitorul foarte apropiat face promisiuni majore, vom înlocui la soţiile nepricepute în domeniul gastronomiei cu un robot-bucătar dotat cu 2.000 de reţete culinare.

Nu toţi avem acest simţ culinar bine conturat sau dacă îl percepem poate nu îl dezvoltăm din cauza anumitor factori ca timpul, comoditatea, oboseala. Într-o familie cina se serveşte în general în familie dar dacă bucătăreasa noastră nu este atât de pricepută? La un moment dat scuza „am mâncat în timpul programului de lucru”  devine neplauzibilă. Cu toate acestea suntem martorii unei revoluţii în domeniul gastronomiei şi suntem părtaşi la apariţia unui robot priceput să amestece, să seteze temperatura cuptorului, să adauge ingrediente, mai bine zis să efectueze operaţiile pe care un bucătar obişnuit le întreprinde pentru preparea bucatelor.

AN67623037Chef-Tim-Anderson

Robotul este creat de Moley Robotics, iar în prezent prepară o supă cremă de crab asemeni unui bucătar-şef. În anul 2017 va fi lansată versiunea comercială şi va veni cu un meniu de 2.000 de preparate, efectuate printr-o comandă prin intermediul propriilor smartphone-uri. Mâinile micului năzdrăvan au 20 de motoare, 24 de articulații și 129 de senzori pentru a reproduce mișcările umane.

Moley Robotics are deja ca target crearea unei aplicaţii pentru gătit ce va permite tuturor să descarce reţete şi instrucţiuni pentru robot. Dacă micul nostru bucătar se va bucura de succes vom renunţa la hainele pătate, miros, vase murdare, averi cheltuite în restaurante şi ne vom bucura în familie de o masă delicioasă prin intermediul unui buton.

Mark Oleynik este cel care a înfiinţat Moley Robotics şi de asemenea cel ce susţine că nu este doar un dispozitiv care uşurează munca în bucătărie ci şi o platformă pentru creativitatea ce ne poate dezvolta abilităţile de bucătari. O să aduc mici completări acestei afirmaţii şi voi lărgi orizontul oferit de acest robot-bucătar, în anii ce urmează nu va exista soţ care să nu aştepte nerăbdător cina în familie.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.