Noi informații despre Windows 10 oferite de Microsoft la Conferința Build 2015

0
1016

La recenta conferință anuală Build a dezvoltatorilor companiei, Microsoft a prezentat informații de ultimă oră despre noul sistem de operare Windows 10 și viitorul browser ”Project Spartan”. Prezentarea acestor informații nu a făcut altceva decât să confirme nevoia stringentă a companiei Microsoft pentru atragerea a cât mai mulți dezvoltatori, atingerea acestui țel fiind atât de importantă încât compania ar ajunge chiar să permită aducerea în noul sistem de operare a unor aplicații aparținând principalelor platforme rivale iOS și Android.

Nimic din ceea ce se petrece în ziua de azi nu era previzibil acum câțiva ani, când Microsoft deținea platforma desktop dominantă de pe piață, situație ce nu s-a dovedit însă suficientă pentru ca poziția fruntașă să fie păstrată de Microsoft. In condițiile dezvoltării consistente a dispozitivelor mobile și a cloud-ului, Microsoft trebuie să evolueze prin acest nou sistem de operare, Windows 10 care pare mult mai interesant decât spera să fie vreodată predecesorul său, Windows 8.

Anunțul prin care Microsoft a adus la cunoștința utilizatorilor versiunilor Windows 7 și 8 că vor beneficia de trecerea gratuită la noul Windows 10, indiferent dacă aceștia posedă sau nu licența, demonstrează o nouă strategie prin care Microsoft consideră prioritară aducerea a cât mai mulți clienți pe platforma Windows, în dauna veniturilor care s-ar fi obținut prin comercializarea licențelor la noul sistem de operare. In urma acestei abordări, Microsoft speră ca până în 2018 noul Windows 10 să fi fost deja instalat pe nu mai puțin de un miliard de dispozitive din întreaga lume.

Potrivit informațiilor oferite la conferința Build, versiunea finală a Windows 10 va fi disponibilă din vară, având un suport de 111 limbi pentru 190 de țări. In aceeași conferință s-a anunțat denumirea noului browser de Internet ”Project Spartan” care va înlocui vechiul browser Internet Explorer. Noul browser se va numi Microsoft Edge, având un logo al cărui aspect va fi apropiat de cel al predecesorului său, cele două browsere fiind folosite în paralel un interval de timp, pentru evitarea potențialelor probleme de compatibilitate.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.