Noul sediu Uber din San Francisco ne prezintă arhitectura viitorului

1
599

Așa cum ne-a obișnuit de la înființarea ei în 2009 de către Travis Kalanick și Garret Kamp, compania Uber ne surprinde mereu cu lucruri spectaculoase și ostentative.

Deși pare greu de crezut, pentru cei care n-au auzit până acum de Uber, aceasta este o companie americană ce a creat o aplicație pentru tablete și smartphone-uri cu ajutorul căreia oricine poate comanda o mașină care să-l transporte la destinația dorită, beneficiind de serviciile șoferilor Uber al căror număr este în continuă creștere peste tot în lume.

Acum câteva zile, compania Uber a inaugurat primul său sediu care seamănă mai mult cu un cartier, un ansamblu futuristic de clădiri ce se întinde pe o suprafață de 40,000 de metri pătrați chiar în centrul metropolei San Francisco.

1

Folosind aceeași mentalitate de a ieși în evidență cât se poate de mult, Uber ne-a lăsat la propriu cu gurile căscate, sediul său strălucind în toată puterea cuvântului, atât la propriu cât și la figurat.

Proiectat de SHoP Arhitects și Studio O+A, complexul de birouri, spații de colectare și de circulație este construit aproape exclusiv din sticlă și oțel, transparența ireală a acestuia amintindu-ne de clădirile proiectate în virtual de maeștrii efectelor speciale din filmele de science-fiction.

4

Angajații Uber vor putea să traverseze dintr-o clădire HQ în alta deplasându-se pe un pod din oțel și sticlă construit deasupra pasarelei pietonale publice Pierpoint Lane, panorama nepereche a centrului metropolei californiene de la acea înălțime lăsându-te mut de admirație.

3

Accentul pus de Uber pe această încântătoare transparență nu este accidental, mesajul politicii de afaceri tot atât de transparente realizate de compania Uber, fiind acum foarte clar pentru toată lumea.

Să sperăm că mesajul indirect adresat de Uber tuturor partenerilor de afaceri va fi recepționat și de deputații români care de curând au scos în afara legii șoferii Uber în țara noastră, după ce afacerea debutase extrem de profitabil pentru aceștia în luna februarie a acestui an.

DigiPedia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.