Noul update face ca Google Translate să poată interpreta imagini și conversații în timp real

0
1275

Google va lansa în decursul acestei săptămâni 2 actualizări majore ce vor face ca sistemul de traducere  să fie folosit ca și o aplicație. Acest lucru îi va oferi sistemului de traducere Google Translate o flexibilitate mai mare și va fi capabil să interpreteze imagini capturate cu ajutorul camerei și să traducă conversații în timp real.

Primul update important va fi reprezentat de introducerea unei noi funcții  numită Word Lens. Conceptul provine de la o aplicație cu același nume care a fost achiziționată primăvara trecută de gigantul american. Cu ajutorul acestei funcții utilizatorul va putea traduce îndreptând camera telefonului către semne sau alte texte printate în alte limbi. Informațiile vor apărea live pe display-ul telefonului sub forma unei realitate augmentată. Actualizarea nu este încă disponibilă, fapt pentru care nu cunoaștem cât de eficient va fi sistemul.

Un alt update important pentru Google Translate va fi funcția de traducere ce va defini și mai mult noțiunea de „timp real”. Dacă până acum utilizatorul era nevoit să selecteze două limbi pentru conversație și trebuia să apese un buton pe ecran de fiecare data când vorbea, totul s-a simplificat. După ce vor fi selectate cele două limbi, Translate va avea nevoie doar să detecteze vocea unuia dintre interlocutori iar acesta va alege automat limba și va începe să traducă în timp real.

Google a declarat că actualizările pentru Translate vor fi disponibile atât pentru iOS cât și pentru Android în următoarele zile. Aceste caracteristi au fost în mod evident de mult timp în curs de dezvoltare iar momentul lansării acestora este mai mult decât interesant. Skype, deținut acum de Microsoft, a lansat luna trecută un sistem de traducere similar. Cele două companii par să aibă însă targeturi diferite, Microsoft îndreptându-se mai mult în domeniul educației, iar Google a ales să țintească mai mult către un concept de unealtă mai personală.  Indiferent care vor fi alegerile acestora, un lucru este sigur. Barierele în calea comunicării cauzate de limbi vor dispărea cu desăvârșire în viitorul apropiat.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.