O sondă americană va ajunge lângă Soare

0
897

O nouă misiune spaţială foarte ambiţioasă a fost dezvăluită de cei de la NASA, cum că va fi trimisă o sondă foarte aproape de Soare pentru a se înţelege mai bine modul cum funcţionează astrul care permite existenţa vieţii pe Pământ şi de ce nu, probabil şi pe alte planete sau sateliţi naturali din sistemul nostru solar.

Sonda în cauză se numeşte Solar Probe Plus şi va pleca în călătoria sa pe 1 iulie 2018, urmând a fi lansată de către racheta United Launch Alliance Delta 4-Heavy de la baza spaţială Cape Canaveral din Florida.

Solar Probe Plus va efectua câteva orbite în jurul planetei Venus, după care se va apropia la doar 6, 1 milioane de kilometri de Soare, urmând a efectua orbite şi în jurul stelei.

Obiectivele misiunii sunt: înţelegerea felului în care se încălzeşte coroana solară, explorarea mecanismelor care contribuie la accelerarea vânturilor solare şi detectarea fluxului de energie solară.

Pentru realizarea obiectivelor menţionate, sonda Solar Probe Plus va fi dotată cu instrumente care vor analiza, fotografia şi studia vânturile solare, câmpurile magnetice, plasma şi particulele încărcate cu energie solară.

Sonda pe care o va trimite NASA va fi protejată de temperatura uriaşa a Soarelui printr-un scut termic, fabricat dintr-un compus pe bază de carbon. Dacă sonda îşi va îndeplini obiectivul de a ajunge foarte aproape de Soare, temperatura din acea zonă va depăşi 1300 grade Celsius.

Dacă această misiune se va îndeplini, va fi pentru prima oară în istorie când un aparat creat de om va ajunge foarte aproape de Soare.

Aproximativ 150 milioane de kilometri este distanţa dintre Soare şi planeta noastră şi aproximativ 4 miliarde şi 425 de milioane de kilometri reprezintă distanţa dintre Soare şi Pluto, aceasta din urmă fiind considerată planetă până în 2006 când şi-a primit statutul de planetă pitică.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.