Primul telefon cu Linux e pe cale să se lanseze

0
1043

După mai bine de câţiva ani în care tot mai multe companii promiteau să lanseze un telefon cu Linux, iată că a venit şi vestea cea mare. Cei de la Cannonical sunt pe cale să lanseze singurul telefon din lume cu sistemul Linux. Telefonul promite să pună beţe în roate în special Androidului şi iOS-ului, venind cu un modul ce nu a mai fost până acum pe nici-un telefon mobil.

Acesta va fi disponibil începând cu 9 februarie şi va costa în jur de 170 de euro. Va avea un display de 4.5 inch cu o rezoluţie de 540 x 940, procesor cu patru nuclee de la MediaTek tactat la 1,3Ghz, 1GB de memorie RAM, o camera principala de 8MP şi una secundară de doar 5MP.

Sistemul este asemănător cu cel de la Android, are până şi o bară de notificări foarte uşor de accesat, singura lui abilitate fiind aceea de a oferi informaţii utilizatorului care până acum au fost mult mai greu de accesat.

Dacă până acum nu aţi avut ocazia să ştiţi ce înseamnă Ubuntu(sistemul pe care îl va avea integrat noul telefon) va putem spune că acesta are marea sa proprietate de a oferi în primul rând utilizatorului accesul pe deplin la întregul sistem fără root. O grămadă de lucruri se vor putea integra în noul telefon, nu va mai fi nevoie de instalarea prea multor aplicaţii, totul făcându-se într-un ambient mult mai simplist.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.