Protejează-ți ”comorile” de radiațiile smartphone-ului!

1
868

Dacă citești acest articol pe smartphone-ul tău trebuie să știi că ții în mână un dispozitiv ușor radioactiv ce emite unde electromagnetice de înaltă frecvență, adică o formă de radiații. In plus dacă ești un reprezentant al sexului puternic și ai obiceiul de a purta smartphone-ul în buzunarele pantalonilor trebuie să mai știi că acest obicei este dăunător pentru cel mai valoros ”echipament” cu care sunt dotați bărbații.

După nenumărate laude aduse minunatului dispozitiv care e smartphone-ul, iată că există și un fenomen mai puțin plăcut pe care trebuie să îl suportăm vrând-nevrând pentru a beneficia de celelalte avantaje oferite de ”must-have”-ul timpurilor noastre.

Oamenii de știință de la Universitatea din Exeter au descoperit că undele electromagnetice pot afecta fertilitatea masculină. Bărbații care au obiceiul de a purta smartphone-ul în buzunarele frontale ale pantalonilor au mai puțini spermatozoizi activi și mobili decât cei care-și țin telefonul în locuri mai îndepărtate de aceste organe vitale.

Deși acest gen de unde radio sunt o formă de radiații non-ionizante mai puțin periculoase decât radiațiile ionizante provenite de la centralele nucleare și de la aparatura medicală cu raze X, Agenția Internațională de Cercetări asupra Cancerului le consideră în continuare având potențial cancerigen asupra corpului omenesc.

In aceste condiții, gândește-te de două ori înainte de a-ți introduce smartphone-ul în buzunarul din față al pantalonilor. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, câteva miliarde de smartphone-uri sunt purtate zilnic de diverse persoane, jumătate fiind de sex masculin ceea ce înseamnă că cel puțin un miliard de bărbați sunt expuși undelor dăunătoare ce atentează la calitatea ”bijuteriilor” lor.

2

Din fericire, dintre aceste miliarde de utilizatori de smartphone s-au găsit patru tineri îngrijorați de acest aspect negativ al folosirii dispozitivelor mobile care au creat lenjeria de corp anti-radiații.
Totul a început în 2006 când cei patru prieteni, Daniel Herter, Nick Pipenburg, Peer-Boy Mathiesen și Berno Delius erau studenți la Școala de Afaceri din München, Germania.

Chiar dacă în acea perioadă utilizarea dispozitivelor mobile cunoștea o creștere explozivă, cei patru s-au concentrat pe studiul efectelor secundare ale folosirii noilor (la vremea respectivă) smartphone-uri.

In urma cercetărilor efectuate, grupul celor patru tineri entuziaști a aflat faptul că argintul este materialul optim pentru blocarea radiațiilor emise de smartphone. Primul pas fusese făcut dar în acel moment nu au avut idei pentru a pune în practică un scut din argint ce putea fi purtat cu comoditate de posesorii smartphone-urilor.

Abia după câțiva ani grupul și-a revizuit ideea ca urmare a descoperirii unei țesături ce conținea argint, folosită pentru îmbrăcămintea persoanelor afectate de alergii specifice pielii. Dar cum această țesătură nu conținea concentrația de argint necesară blocării radiațiilor smartphone-ului, cei patru au fost obligați să crească procentul de argint al țesăturii până la 20%, ce a fost combinat cu 60% poliester și 20% poliamidă. Produsul final rezultat a fost testat și certificat la Universitatea Forțelor Armate Germane, țesătura oprind 98% din radiațiile emise de smartphone.

4

După obținerea certificării, cei patru au găsit un producător, Edelweiss GmbH pentru fabricarea țesăturii apoi au creat compania ”Kronjuwelen” ceea ce se traduce în ”Bijuteriile coroanei”, un titlu peiorativ dar foarte apropiat de realitate.

Imediat au lansat pe Kickstarter o campanie de strângere a fondurilor necesare demarării producției în serie, primii susținători ai campaniei lor beneficiind de tricouri imprimate cu mesajul ”#backedmyballs” și bineînțeles primele exemplare ale armurii argintate și catifelate reprezentate de boxerii nou produși.

Cei patru s-au gândit și la protecția organelor similare ale sexului frumos dar au prioritizat producerea boxerilor pentru bărbați, dat fiind poziționarea mai ferită  a organelor feminine plasate mai sus în organism și în plus, majoritatea acestora purtând smartphone-ul în poșetă sau portmoneu, lucru ce ecranează deja mare parte a radiațiilor, poșete care sunt ținute la o distanță ceva mai mare de organele vizate, decât buzunarul din față al pantalonilor bărbătești. Oricum, cei patru s-au gândit la o lenjerie similară boxerilor pentru femeile însărcinate, denumită ”silverware” ce protejează fetusul de aceleași radiații nocive.

Concluzia este indubitabilă, boxerii purtând marca ”Kronjuwelen” trebuie purtați obligatoriu de tinerii posesori de smartphone și chiar dacă prețul acestora nu e chiar ieftin, undeva între 30-35 de euro sau dublu dacă aceștia vor purta sigla Calvin Klein, eu unul cred că își merită fiecare eurocent.

3

Indubitabil ”bijuteriile coroanei” fiecărui tânăr sunt neprețuite așa că fiindu-mi cunoscută veșnica criză de bani a tinerilor în general și a studenților în particular, recomand renunțarea temporară la cumpărarea de țigări, bere sau cafea și achiziționarea cel puțin a câtorva perechi de boxeri anti-radiații.

 

DigiPedia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.