Ray Tomlinson, inventatorul emailului a murit la vârsta de 74 de ani

0
515

Foarte multe persoane folosesc e-mailul pentru a transmite mesaje la depărtare, însă foarte puţini ştiu cine este inventatorul acestei platforme lansată odată cu începuturile reţelei de internet.

Ray Tomlinson este cel care a dezvoltat pentru prima dată în lume mesageria pe internet, el este omul care a dat naştere emailului şi a făcut posibilă folosirea simbolului @. Din păcate, inventatorul a murit la vârsta de 74 de ani din cauza unui atac de cord, lăsându-ne moştenire emailul ca pe o cale simplă şi oficială de a transmite mesaje peste tot in lume.
Ray Tomlinson a fost unul dintre pionierii ARPAnet, începându-şi cariera încă din anul 1960 lucrând la o firmă de inginerie, denumită Bolt Beranek şi Newman. În 1963 a absolvit Institutul Politehnic Rensellaer iar în 1965 a terminat un masterat la MIT.

tomlinson-2

Vestea morţii marelui inventator a lăsat o pată imensă în inimile tuturor, mai ales a foştilor angajaţi Bolt Beranek and Newman. Totodată Vint Cerf, omul care este reprezentat ca fiind unul dintre părinţii internetului, a fost cel care a adus la cunoştinţă oamenilor prin intermediul Twitter că Ray Tomlinson a încetat din viaţă.

Dezvoltatorul Tomlinson nu a realizat la început cât de importantă este platforma de email, chiar și atunci când i-a arătat unui coleg modul în care operează întregul sistem, l-ar fi rugat să nu spună nimănui.

De asemenea, Tomlinson a fost adăugat şi pe lista Internet Hall of Fame în anul 2012, el fiind unul dintre oameniii care au contribuit la construirea întregii comunităţi, de pe urma căreia şi alte companii au reuşit să se ridice.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.