Anul 2016 se preconizează a fi anul în care lumea virtuală ne va depăși așteptările. Până acum, au apărut numeroase căști de realitate virtuală, provenind de la Facebook, Sony, HTC (și Valve) și Microsoft dar acestea nu ne-au oferit în mare parte decât experiențe rigide și individuale. Se poate mai bine de atât? Mințile din spatele Real Virtuality susțin că da: cercetătorii în domeniu au reușit să creeze o platformă de realitate virtuală la scară, care înregistrează mișcările persoanelor sau obiectelor și care poate fi accesată de mai mulți utilizatori simultan.
Imaginați-vă cât de interesant ar fi să vă plimbați printr-un mormânt egiptean, să zăriți un mic artefact aruncat pe jos, să vă aplecați și să-l ridicați. Dar experiența nu se încheie aici. Mai departe, pe un coridor vă întâlniți cu niște arheologi care examinează un sarcofag dar nu se descurcă prea bine din cauza luminii slabe. Îi puteți ajuta oferindu-le torța pe care o aveți în dotare.
Exact prin aceste experiențe pot trece doi utilizatori în Real Virtuality.
Din păcate, nu ne putem aștepta să ne bucuram de realitatea virtuală din confortul propriilor locuințe prea curând. Real Virtuality utilizează un sistem de captare a mișcărilor în infraroșu la scară mare, ce necesită o recreare fizică a spațiului virtual de 1:1. Ca să vă faceți o idee mai clară, gândiți-vă la Virtual Reality ca la un decor elaborat din imaginația voastră (în genul proiectului Holodeck). Cu toate acestea, este captivant să urmărim utilizatorii interacționând cu obiectele virtuale, la fel de natural ca în viața reală.