Refugee Mario descrie criza imigranților din Europa prin universul unui joc video

0
482

Astăzi Super Mario împlinește 30 de ani. Cu toate acestea, videoclipul de mai sus nu este tipul de tribut pe care te-ai aștepta să-l vezi pentru o aniversare a unui joc. Nu reprezintă o celebrare a jocului, ci descrierea adevărului despre viața reală din spatele crizei imigranților din Europa.

Videoclipul a fost creat de un tânăr sirian sub pseudonimul Samir Al-Mufti, stabilit în Istanbul, Turcia. El a fost martor la experienţele multor prieteni care au fugit în Europa şi vrea arate lumii, în felul lui, riscurile fatale la care se supun în călătoriile lor.

În urmă cu 5 luni, unul dintre cei mai buni prieteni ai mei s-a înecat în timp ce călătorea de la Ismir (Turcia) către Grecia. Motorul bărcii în care se afla a explodat. Tragedia m-a determinat  creez acest clip” a declarat tânărul Samir Al-Mufti.

În video, Mario devine Refugee Mario (Mario Refugiatul) şi îl poţi vedea străbătând Marea Mediterană cu ajutorul contrabandiştilor care ulterior îl seacă de bani. În cele din urmă ajunge la graniţele Ungariei, acolo unde este aruncat în spatele gratiilor de forţele de ordine.

Lui Refugee Mario îi sunt oferite câteva şanse după ce întâlneşte diferite obstacole care duc la moartea sa în timpul călătoriei, spre deosebire de oamenii care fac aceeaşi călătorie în viaţa reală.

În ciuda faptului principalul nostru subiect este modul prin care  schimbăm tot ce ne înconjoară într-o lume mai bună cu ajutorul tehnologiei, nimic din toate acestea nu vor schimba cursul evenimentelor care au loc chiar în faţa noastră.

Samir Al-Mufti a reuşit transforme universul de basm Mario, iubit de toată lumea, într-un mesaj simplu dar în acelaşi timp puternic care tragă un semnal de alarmă comunităţilor online. Aşa  data viitoare când vei mai muri în timpul unei misiuni din Destiny, Super Mario sau din oricare alt joc, aminteşteţi de acest video şi de oamenii care se confruntă cu dificultăţile propriilor lor misiuni reale. Ei nu vor primi a doua şansă.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.