Rufus Cuff – Apogeu al ridicolului sau progres tehnologic?

Un phablet în toată regula agăţat de încheietura mâinii tale

0
533

Telefonul phablet a fost considerat la început o monstruozitate de gadget, asta până când oamenii au început să-l folosească. Oare acelaşi curs va urma şi smartwatch-ul uriaş Rufus Cuff? Răspunsul scurt ar fi: Nu, nu încă, dar asta nu înseamnă că oamenii nu-l vor încerca.

La prima vedere ceasul inteligent, sau mai bine spus, telefonul încătuşat la mână, nu are slot SIM, aşadar utilizatorul nu se poate bucura de o conexiune de date mobile. În schimb dispune de tehnologii Bluetooth şi Wi-Fi, dar dacă eşti în continuă deplasare, pentru a putea naviga pe internet şi pentru a primi notificări de pe reţelele de socializare  vei fi nevoit să-l conectezi la internet prin intermediul unui HotSpot creat de telefonul mobil. Până aici nimic util, aceleaşi task-uri le poţi face şi pe telefonul mobil cu un consum mai mic de energie şi fără a fi nevoit să porţi o cătuşă (Cuff) la mână.

https://vimeo.com/132893263

Rufus Cuff poate fi folosit şi pentru sarcini offline cum ar fi vizionarea de videoclipuri, cititul sau ascultarea muzicii, deşi nu ştim clar de ce cred producătorii că am vrea asta de la un smartwatch, fiind nevoiţi să ţinem mâna în dreptul fetei în tot acest timp.

În ciuda acestor dezavantaje, oamenii tânjesc după astfel de gadget-uri, dovada fiind campania de finanţare a smartwatch-ului de pe IndieGoGo lansată la începutului acestui an. Compania nu numai că a obţinut suma dorită, dar a şi depăşit-o cu 180%, reuşind să strângă 450.000 de dolari din precomenzile dispozitivului. Acestea vor fi livrate începând de anul viitor. Iată că, deşi dispozitivul costă 249 de dolari, oamenii s-au înghesuit să comande un dispozitiv cu o tehnologie relativ primitivă în comparaţie cu smartwatch-urile din zilele noastre.

Publicată de TouchNews.ro pe Marţi, 3 noiembrie 2015

Este posibil ca acest trend de a avea dispozitive de comunicare la încheietura mâinii să se datoreze şi show-urilor tv ca Futurama sau Power Rangers, acestea având personaje care folosesc astfel de gadget-uri. Cu toate acestea, familiarizarea nu este un substitut pentru funcţionalitate iar phablet-ul ataşat la încheietura mâinii este o idee destul de neinspirată, cel puţin la momentul actual.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.