Samsung și Apple au fost eclipsate de un rival foarte puternic

0
904

Nu e nici o îndoială faptul că pentru majoritatea utilizatorilor, durata de viață a bateriei telefonului este mai mult decât importantă. Conform ultimelor statistici, cei mai mulți utilizatori își schimbă telefonul la doi ani, chiar dacă există și persoane cu dare de mână, ce-și permit să-l schimbe anual.Plecând de la aceste statistici, s-a efectuat un test pe capacitatea bateriilor unui număr de opt telefoane de ultimă generație. Dintre acestea, cea mai bună prestație s-a dovedit a fi cea a bateriei de 3.500 de mAh, ce intră în componența telefonului LG G Flex care a suferit o scădere a capacității de stocare de numai 3% după doi ani de folosire.

Menționăm că s-au utilizat setările din fabrică pentru toate cele opt telefoane intrate în competiție. Potrivit testului, bateria lui LG G Flex suportă inițial un timp de 8 ore și 40 de minute de utilizare până la următoarea încărcare, acesta scăzând la 8 ore și 23 de minute după doi ani de utilizare. Pe locul doi a ieșit Samsung Galaxy S5 a cărui baterie de 2.800 de mAh a suferit o scădere de 12% a capacității, de la 9 ore și 31 de minute la început, la 8 ore și 22 de minute după doi ani de folosire. Pe locul trei a ieșit iPhone 5S, performanța bateriei de 1.560 mAh a acestuia diminuându-se cu 13%, de la 5 ore și 50 de minute inițial la 4 ore și 3 minute după doi ani de funcționare.

Acest experiment realizat de International Consumer Research and Testing în colaborare cu Consumers Council, cu o durată de șapte luni, a presupus testarea a șase tablete și opt telefoane de ultimă generație, aparținând unor firme diferite. Testele s-au efectuat simulând doi ani de utilizare, încărcându-se bateriile de 365 de ori (presupunând o încărcare la fiecare două zile).
Pentru ca testul să pară cât mai veridic, s-au recreat scenarii reale în care s-au vizionat prin Wi-Fi clipuri online, cu luminozitate maximă, după care telefonul a fost încărcat în momentul când bateria avea 20%, proces repetat de mai multe ori. Ulterior s-a măsurat durata bateriei în intervalul scăderii capacității de la maxim la minim, aplicându-se condiții diferite de operare cu o luminozitate identică pentru fiecare model în parte.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.