Scarlett Johansson, intr-un concept robotic dezvoltat de un japonez

0
465

Pasiunea pentru robotică nu se va termina niciodată, dovadă fiind ultima realizare a unui inginer din Hong-Kong, care a pus bazele unui proiect ce prevede construirea unui model robotic asemeni celebrei actriţe Scarlett Johansson.

Rick Ma, cel care a iniţiat acest proiect, a visat încă de mic să îşi construiască propriul robot, acum la vârsta de 42 de ani reuşind în sfârșit să îşi pună în aplicare această dorinţă. Conform spuselor acestuia, materialele pentru construirea robotului au costat 35.000 de lire şi un an şi jumătate din viaţă, însă s-a meritat, având la final un rezultat de excepţie.

Deşi nu a vrut să spună numele persoanei cu care seamănă robotul, nu este greu să ne dăm seama că este vorba despre Scarlett Johansson. Aceleaşi trăsături ale feței dau de gol aspectul celebrei actriţe de la Hollywood în varianta robotică. Ca să fie cu adevărat un robot, artistul a lucrat şi la un sistem autonom ce face ca robotul să clipească atunci când primeşte un compliment. Totodată, robotul este capabil să realizeze până şi expresii faciale în funcţie de ceea ce îi se comunică.

https://youtu.be/Hv4tfKhyj08

Conform relatărilor făcute de Rick Ma, robotul este construit în proporţie de 70% din plastic printat la imprimanta 3D, restul fiind bazat doar pe silicon. De asemenea, în tot timpul în care a lucrat la conceperea acestui robot, Rick tot primea întrebări de la oameni. „Eşti nebun?” „Construcţia unui astfel de robot costă o grămadă de bani, ştii măcar cum să îl faci?”. În ciuda acestor elemente, artistul nu s-a descurajat şi şi-a terminat creaţia.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.