Senatul României a adoptat înfiinţarea Direcţiei Social Media

0
499

Luni s-a adoptat de către Senatul Românei o hotărâre prin care va fi înfiinţată Direcţia Social Media care se va afla sub subordinea secretariatului general care urmează să se ocupe de promovarea imaginii instituţiei pe reţelele de socializare.

Proiectul de hotărâre include şi noi angajări deoarece structura menţionată se va crea din consilieri angajaţi ai Senatului.

Chestorul social-democrat al Senatului, Nicolae Moga, a dat citire notei de fundamentare a proiectului de Hotărâre, în care se manifestă regretul vizavi de faptul că nu s-a folosit îndeajuns pagina de Facebook a Senatului României fondată în urmă cu 2 ani. De asemenea se menţionează că majoritatea Parlamentelor statelor membre ale Uniunii Europene comunică frecvent cu cetăţenii prin intermediul reţelelor de socializare precum Facebook şi Twitter, ceea ce ar trebui să constituie un exemplu demn de urmat şi pentru cei de la conducerea statului român.

Acest proiect de Hotărâre a fost adoptat de Senat cu 74 de voturi pentru, 38 de voturi împotrivă şi şapte abţineri.
Nu toţi cei 171 de senatori s-au arătat încântaţi de această hotărâre – spre exemplu, senatorul liberal Tudor Barbu şi-a arătat nemulţumirea în timpul dezbaterilor din plenul Senatului pe marginea acestui subiect, afirmând că măsura luată ar fi o aberaţie dacă ar fi pusă în aplicare, deoarece consilierii care s-ar ocupa de comunicarea imaginii instituţiei pe reţelele de socializare nu sunt capabil să vorbească în numele Senatului.

Senatul României este una din cele două camere ale Parlamentului bicameral. La fel ca și cealaltă cameră, Camera Deputaților, Senatul este ales prin vot universal, liber, secret și direct de către cetățenii cu drept de vot ai României. Senatul este format din mai multe grupuri politice precum PSD, PNL, UDMR, PLR-PC si grupuri independente, iar preşedinte al său este Călin Popescu Tăriceanu de la data de 10 martie 2014.

De asemenea, Senatul României mai este compus din vicepreședinții Ioan Chelaru – PSD, Cristian-Sorin Dumitrescu – PSD, Obreja Marius Lucian – PNL şi Vasile Nistor – PC, secretarii Ion Rotaru – PSD, Mario-Ovidiu Oprea – PNL, Alexandru Pereș – PD-L şi Ion-Simeon Purec – PSD şi din chestorii Nicolae Moga – PSD, Dan Șova – PSD, Bodea Cristian Petru – PNL şi Attila Verestóy – UDMR.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.